Tavada Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi

 

Tavada Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1,5 su bardağı mısır unu
  • 1 adet yumurta
  • Yarım su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı karbonat (limon yada sirke ile aktifleştirin)
  • 3 yemek kaşığı herhangi peynir (ben köy peyniri kullandım)
  • Tuz ,karabiber

    Tavada Peynirli Mısır Ekmeği Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Karıştırma kabına sıvı malzemeleri koyalım.
  • Yumurtayıda kırıp malzemeyi çırpalım.
  • Un ve mısır ununu ilave edelim.
  • 5 dakika bu şekilde bekletelim.
  • Son olarak peyniri tuz ve karabiberi katıp karıştıralım.
  • Kıvam poğaça hamurundan bir tık daha yumuşak olacak (çok katı olursa azar azar su ilave edebilirsiniz).
  • Tavayı ocağa alıp yağlayalım.
  • Malzemeyi tavaya dökelim.
  • Üzerini kaşıkla düzeltelim.
  • Kapağını kapatıp kısık ateşte altı kızarıp üzeri göz göz olup kabarmaya başlayana kadar pişirelim.
  • Pişen mısır ekmeğini düz servis tabağına çevirelim.
  • Diğer tarafını da aynı şekilde pişirelim. Dilimleyip servis yapalım.Afiyet olsun.

Turşu Gibi Lahana Salatası (Parlak Renkli) Tarifi

 

Turşu Gibi Lahana Salatası (Parlak Renkli) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım mor lahana
  • 1 tane havuç
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 limon suyu
  • Yarım çay bardağı üzüm sirkesi
  • Yarım demet maydanoz
  • Bir tutam dere otu
  • Biraz nar ekşisi
  • Biraz zeytinyağı

    Turşu Gibi Lahana Salatası (Parlak Renkli) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Mor lahana ince ince doğranır. Havuç rendelenir.
  • Üzerine tuz ve şeker eklenip yaklaşık 15 dakika kadar ovulur. Böylece yumuşamış olacaktır.
  • Üzeri kapatılıp 15 dakika dinlendirilir.
  • Dere otu ve maydanoz kıyılır. Limon sıkılır.
  • Tüm malzemeler ve limin suyu lahana ile birleştirilip harmanlanır.
  • Üzerine nar ekşisi ve zeytinyağı gezdirip servis edilir

Kremalı Tadında Ispanak Çorbası Tarifi

 

Kremalı Tadında Ispanak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet havuç
  • 250 gr ıspanak
  • 6 su bardağı su
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağı et suyu (tavuk ya da et olabilir)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Sarımsakta ekleyebilirsiniz

    Kremalı Tadında Ispanak Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yağları uygun bir tencereye aldım.
  • Havucu rendeleyip ekleyerek kavurdum.
  • Üzerine yıkanmış ve ince doğranmış ıspanakları ekledim kavurdum. Suyu ekleyip kaynattım.
  • Bir kasede süt ve unu karıştırdım.
  • Çorbanın üzerine döktüm.
  • Et suyu ve tuzu da ilave ettim.
  • Bir taşım kaynatıp altını kapattım. Çok yoğun olursa su ilavesi yapabilirsiniz. Deneyeceklere afiyet olsun.

Sodalı Dilim Börek Tarifi

 

Sodalı Dilim Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 50 gr margarin veya tereyağ
  • 1 su bardağı soda
  • 3 adet haşlanmış patates
  • Beyaz peynir
  • Yarım demet maydanoz
  • 1 paket kabartma tozu

Üzeri İçin;

  • 1 adet yumurta
  • 1 yemek kaşığı yoğurt

    Sodalı Dilim Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Harcı için patatesler tamamen ezilir. Peynirde ezilir.
  • Dereotu ve maydanoz ince ince doğranır karıştırma kaba alınır diğer malzemelerde eklenir erittiğimiz tereyağı da eklenir alt üst yaparak karıştırılır harcı hazır.
  • 1 yufkayı serelim harçtan üzerine biraz yayalım her yerine.
  • 2. yufkayı da üzerine serelim harçtan tekrar yayalım .
  • 3. yufkayı da serelim tekrar kalan harcı yayalım.
  • Çok yavaş sıkmadan büyük rulo yapalım. Harçlı olduğundan yırtılma olabilir çok nazik şekilde saralım.
  • İkiye bölelim, rulo yapınca tepsiye alalım buzluğa kaldıralım. 2 saat donması için dinlendirelim dolapta.
  • Dinlenen böreğimizi  1-2 cm kalınlığında yuvarlak halka şeklinde keselim buzlu olduğundan kesimi rahat olacaktır.
  • Kestiğimiz börek dilimlerini tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta, yoğurt karışımdan sürelim.
  • Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında alt üst kızarana denk pişirelim güzel kızaran enfes böreklerimiz servise hazırdır ❤️afiyet olsun herkese .

Evde Susamlı Şeker Yapımı Tarifi

 

Evde Susamlı Şeker Yapımı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı şeker
  • 1 çay bardağı susam
  • 1 çay kaşığı tereyağı
  • 2 tane yağlı kağıt

    Evde Susamlı Şeker Yapımı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak masamızın üzerine büyük bir yağlı kağıt serelim.
  • Tavamıza 2 bardak şekerimizi koyalım, eriyene kadar ara ara karıştıralım.
  • Üzerine tereyağı ilave edilip, tekrar karıştıralım.
  • Ardından susamı ekleyelim ve hızlı hızlı karıştıralım. Bu aşamada çok hızlı olmalıyız👍 Şeker çabuk donabiliyor 👍
  • Masa üzerindeki yağlı kağıdın üzerine dökelim.
  • Yağlı kağıdımızı biraz büyük keselim ki taşmasın.
  • Sonra diğer yağlı kağıdı üzerine koyalım merdane ile hafif dağıtalım👍
  • Tamamen soğuduktan sonra parçalara bölüp servis yapabilirsiniz

Kızarmış Patates Salatası Tarifi

 

Kızarmış Patates Salatası Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet orta boy patates
  • 1 adet kırmızı biber
  • 1 adet kırmızı soğan
  • Çeyrek demet maydanoz
  • Çeyrek demet dereotu
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon suyu
  • 1-2 yemek kaşığı zeytinyağı

Kızartmak için;

  • Sıvı yağ

    Kızarmış Patates Salatası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patateslerimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Ardından ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım ve kızdıktan sonra patateslerimizi kızartalım.
  • Altın sarısı rengi alan patateslerimizi kağıt havlu serdiğimiz tabağa alalım.
  • Bir yandan da kabuklarını soyduğumuz soğanımızı piyazlık olacak şekilde doğrayalım. Elimizle şöyle bir karıştıralım.
  • Kırmızı biberin içini temizleyelim ve onu da küçük küçük doğrayarak bir kaba alalım.
  • Dereotu ve maydanozu da ince ince kıyalım.
  • Ardından geniş bir karıştırma kabına doğradığımız soğanları, biberi, maydanoz ve dereotunu alarak güzelce karıştıralım.
  • Tuz, pul biber, sumak, nane, limon suyu ve zeytinyağını da ilave ettip karıştırdıktan sonra patateslerimizi de ekleyelim ve son kez güzelce karıştıralım.
  • Hazır olan kızartılmış patates salatamızı servis tabağına alalım. İsteğe bağlı üzerine çok az zeytinyağı gezdirerek servis edelim. Afiyet olsun!

Fırında Hamsi Buğulama Tarifi

 

Fırında Hamsi Buğulama Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 kilo hamsi
  • 1 iri domates
  • 2 orta boy kuru soğan
  • Tuz
  • Karabiber
  • Pul biber
  • Limon suyu
  • Zeytinyağı

    Fırında Hamsi Buğulama Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamsilerimizi ayıklayıp temizleyip bir güzel süzelim ve daha sonra süzdüğünüz hamsileri tuzlayalım dolaba kaldıralım 1 saat dinlensin. Beklerken tuzu içine Çekeceği için lezzeti artacak.
  • O arada soğanlarımızı, domateslerimizi halka şeklinde veya yarım ay şeklinde ince ince doğrayalım.
  • Borcamimizin tabanına önce 1. dilimledigimiz soğanımızı dizelim sonra hamsilerimizi dizelim ve sonra 2. soğanımızı dizelim tekrardan üzerine aralarına domateslerimizi istediğimiz görsellikte dizelim.
  • Son olarak üzerine limon suyu, zeytinyaği, tuz, karabiber, pul biberini gezdirelim ve 200° fırında altı üstü açık bir şekilde yarım saat pişirelim.
  • Piştiğinden emin olduktan sonra fırının sadece üst kısmını açık bırakıp balığımızın üstlerinin kızarmasını sağlayalım. 5-10 dk yeterli olacaktır. ( kontrol etmenizde fayda var çünkü her fırın aynı olmuyor) Afiyet olsun.

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

  Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 tane tavuk budu 1 tane soğan 1 diş sarımsak 1 tane zencefil (ceviz büyüklüğünde) 1 ta...