Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tarifi

 

Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tarifi İçin Malzemeler

  • 300-400 gram mantar
  • 1 adet küçük soğan
  • 1 adet kırmızı kapya biber
  • 1 adet çarliston ya da sivri biber
  • 4-5 çorba kaşığı zeytinyağ ya da sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • Tuz

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri (üzerini örtecek kadar)
  • Bir tutam kırmızı toz biber

    Kahvaltıya 5 Dakikada Kaşarlı Mantar Sote Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle mantarlarımızın dışındaki ince kabuğu soyalım ve nemli bir bezle ya da peçeteyle temizleyelim.
  • Dilerseniz yıkayabilirsiniz fakat suyunu çok fazla bırakabilir.
  • Temizlediğimiz mantarları büyüklüğüne göre 2 ya da 4 parçaya bölelim.
  • Soğan ve biberleri de yemeklik bir şekilde doğrayıp kenara alalım.
  • Tavamıza tereyağ ve zeytinyağını alalım.
  • Biraz ısıtalım ve içine mantarlarımızı alıp, suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Kavrulan mantarlara önce soğanı ekleyip biraz döndürelim, ardından biberleri ekleyelim ve yumuşayana birkaç dakika kavuralım.
  • Üzerine karabiber ve tuzunu ekleyip, karıştıralım.
  • En son üzerini kaplayacak şekilde kaşar peyniri yerleştirip, bir miktar kırmızı toz biber serpelim ve kapağını kapatıp, kısık ateşte kaşar peyniri eriyene kadar bekletelim.
  • Afiyet olsun 👌😋.

Brüksel Lahanası Tarifi

 

Brüksel Lahanası Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram brüksel lahanası
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 3 adet soğan
  • 2 adet domates
  • 1 büyük kapya kırmızı biber
  • 3 adet havuç
  • 4,5 diş sarımsak
  • 2 kase sıcak su
  • 4,5 yemek kaşığı pirinç
  • 1 dolu yemek kaşığı toz şeker
  • Tuz
  • Yarım sıkılmış limon

    Brüksel Lahanası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kuru soğanı doğrayın.
  • Sarımsağı dilimleyin. Havuçları da doğrayın.
  • Soyulmuş domatesleri robottan geçirin veya rendeleyin kırmızı biberi de doğrayın.
  • Zeytinyağını kızdırın.
  • Havuçları ekleyip hafif bir renk alana kadar orta ateşte kavurun.
  • Kuru soğanları ekleyip kavurma işlemini sürdürün.
  • Kırmızı biber parçaları, domatesleri ve sarımsakları ekleyip kavurma işlemini kısık ateşte sürdürün.
  • Brüksel lahanaları toz şeker ve tuzu ilave edin.
  • Lahanaların üzerine gelecek kadar 1 kase su bardağı sıcak suyu ekleyin yıkadınız pirinçleri ekledikten sonra kapağı kapalı tencerede, kısık ateşte lahanalar yumuşayana kadar pişirme işlemini sürdürün.
  • Pişirme işlemi sonrasında taze sıkılmış limon suyu ekleyip yemeğimizi dikkatli bir şekilde karıştırdıktan sonra ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun.

Nefis Sumaklı Nar Ekşili Salata Tarifi

 

Nefis Sumaklı Nar Ekşili Salata Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet salatalık
  • 4 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ

    Nefis Sumaklı Nar Ekşili Salata Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak bir karıştırma kabına salatalığı küp küp doğrayın.
  • Domatesleri de küp küp yada küçük küçük doğrayın.
  • Soğanı piyazlık doğrayın.
  • Hepsinin üzerine sumak, sıvı yağ, tuz ve nar ekşisini de ekleyerek karıştırın.
  • Salatanız hazır afiyet olsun.

Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

 

Hazır Mantı Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 650 gram hazır mantı (dondurulmuş mantı veya fırınlanmış da olur)
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Sıcak su (1 lt veya arttırabilirsiniz gerekirse)

Üzeri için:

  • 1 kase yoğurt
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 2 diş dövülmüş sarımsak (tercihe bağlı)
  • Nane
  • Pul biber
  • Sumak

    Hazır Mantı Nasıl Yapılır?

  • Tencereye tereyağı ve sıvı yağı alarak ısıtalım.
  • Salça, nane, pul biberi ekleyelim. Birlikte birkaç dakika kavuralım.
  • Sıcak suyu ekleyip kaynamaya bırakalım.
  • Kaynayan suya mantıları ekleyip karıştıralım. Ara ara karıştırarak orta ateşte pişmeye bırakalım.
  • Mantıların büyüklüğüne göre veya donmuş olup olmamasına göre pişme süresi biraz değişir ama yaklaşık 20 dk mantılar şişip yumuşayıncaya kadar pişirelim.
  • Diğer taraftan yoğurt ve tuzu, istenirse de sarımsağı bir kasede çırpalım.
  • Mantıları tabağa aldıktan sonra yoğurdu gezdirip üzerine nane, pul biber, sumak serperek servis edelim. Afiyet olsun.
  • Not;

    • Mantıları pişirirken tuz eklemiyorum, kullandığınız mantıya göre değişebilir, damak zevkinize göre sonradan da ekleyebilirsiniz.
    • Yoğurt sosuna sarımsak eklemek istemezseniz sarımsağı salçayla beraber de kavurabilirsiniz, sarımsak çiğ kalmadığı için rahatsız edici olmaz hem de sarımsak tadı mantıyı daha da lezzetlendirir.
    • Salçalı sosu dilerseniz mantıları suda haşladıktan sonra yoğurt sosla beraber de üzerlerine gezdirebilirsiniz. Böylesi baştan eklemek ama bana daha kolay geliyor.
    • Bu tarifte ben dondurulmuş mantı kullandım, güvendiğiniz yerden alıp dondurucunuzda mantı bulundurursanız acil durumlarda hemen hazırlayabileceğiniz bir yemeğiniz olur :)
    • Ölçüler yaklaşık 4 kişilik, miktarı kendinize göre ayarlayabilirsiniz.

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi

 

Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 adet kuru soğan
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1,5 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1 su bardağı süt
  • 1,5 litre sıcak su
  • 1 tatlı kaşığı uz

Sosu için;

  • 1 yemek kaşığı kadar tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

    Sütlü Mercimek Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağı ve sıvı yağı tencereye alarak eritelim.
  • Soğanları yemeklik olacak şekilde küçük küçük doğrayalım ve tenceremize ekleyerek orta ateşte pembeleşene kadar kavuralım.
  • Unu ekleyelim ve rengi dönene kadar yakmadan kısık ateşte karıştırarak kavuralım.
  • Yıkayıp suyunu süzdüğümüz mercimekleri ekleyelim ve güzelce karıştıralım.
  • Üzerine suyu ekleyip tekrar karıştıralım.
  • Tencerenin kapağı kapatalım ve çorbayı kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte ara ara karıştırarak pişirelim.
  • Çorbamızı mercimekler yumuşayana kadar yaklaşık 30 dakika pişirelim.
  • Mercimekler piştikten sonra çorbamızı pürüzsüz olana kadar blenderdan geçirelim.
  • Süt ve tuzu da ekleyerek, 4-5 dakika kısık ateşte pişirelim ve çorbamızı ocaktan alalım. Çorbanın kıvamı koyu gelirse, sıcak su ya da tavuk suyu ilave edebilirsiniz.
  • Çorbanın sosu için uygun bir tavaya tereyağını alalım ve eritelim.
  • Ardından üzerine kırmızı toz biberi ekleyelim ve karıştırarak ocağı kapatalım.
  • Çorbamızı kaselere alalım, üzerine sostan gezdirerek servis edelim.
  • Afiyet olsun.

Lotus Pasta Tarifi

 

Lotus Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta (Sarısını beyazından ayırıyoruz)
  • 1,5 çay bardağı şeker
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2,5 çay bardağı un (yine de kontrollü koyalım)

Kreması için

  • 4 paket krema
  • 1 paket mascarpone
  • 3 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı krema sıklaştırıcı
  • 200 gram lotus kremi
  • 250 gram frambuaz

Üzeri için

  • 1 paket lotus bisküvi
  • Çilek

    Lotus Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurtaların sarısını ve beyazını ayırıyoruz beyazına yarım çay bardağı şeker ekleyip mikserle sertleşip kar haline gelene kadar çırpıyoruz.
  • Ayrı bir kapta yumurta sarısının içine 1 çay bardağı şekeri ilave edip köpürene kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra sıvı yağ ve süt ekleyip tekrar çırpıyoruz.
  • 3. Un, kabartma tozu, vanilyayı eleyerek ekliyoruz.
  • 2-3 dakika daha çırpma işlemine devam ediyoruz.
  • 4. Daha sonra ayırıp çırpmış olduğumuz yumurtanın beyazını ilave edip bir spatula yardımıyla yavaş yavaş karıştırarak kek harcımıza ilave ediyoruz.
  • 5. Yağlı kağıt sermiş olduğumuz kek kalıbına harcımızı döküyoruz.
  • 170 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Kekimiz soğuduktan sonra 3 eşit parçaya kesiyoruz.
  • 4 paket kremayı uygun bir kaba alıyoruz vanilya ve krema sıklaştırıcı ekleyip mikserle hafif koyulaşana kadar çırpıyoruz.
  • Daha sonra mascarpone ilave edip koyulaşana kadar tekrar çırpıyoruz.
  • Üzerini süslemek için 4 yemek kaşığı kremayı krema sıkma torbasına alıp buzdolabına kaldırıyoruz geri kalan kremaya 4 yemek kaşığı benmari usulü eritmiş olduğumuz lotus kremayı ılıdıktan sonra ilave edip mikserle tekrar çırpıyoruz.
  • Kekimizi ilk katını servis tabağına alıyoruz.
  • Üzerine krema sürüp frambuaz ları yerleştiriyoruz ( ben 1 katına frambuaz kullandım dikerseniz siz her katınada koyabilirsiniz )
  • Diğer katlarına da aynı işlemi yaptıktan sonra üzerini ve kenarlarını kremayla kapatıyoruz.
  • Lotus bisküviyi robottan geçirip pastamızın üzerini ve kenarlarını kapatıyoruz.
  • Ayırmış olduğumuz kremayı üzerine sıkıp bisküvi ve çilekle süsleyip buzdolabında bir gece dinlendiriyoruz deneyenlere afiyet olsun.

Yoğurtlu Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?

 

Yoğurtlu Tavuk Salatası Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 500 gram tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı tuz (tavuğu haşlamak için)
  • 2 adet salatalık
  • 6 adet kornişon turşu
  • 1 tutam dereotu
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı çekilmiş ceviz

Üzeri için;

  • Zeytinyağı
  • Ceviz

    Yoğurtlu Tavuk Salatası Nasıl Yapılır?

  • Tavuk göğsünü bir kaç parçaya ayıralım ve haşlamak için tencereye alalım.
  • Üzerini geçecek kadar su ve tuzunu da ekledikten sonra kaynamaya bırakalım. Haşlarken üzerinde oluşan köpükleri ara ara alalım.
  • Tavuklarımız haşlandıktan sonra suyun içerisinden alalım ve didikleyelim.
  • Diğer yandan salatalıkları soyalım ve küpler halinde doğrayalım.
  • Kornişon turşuyu da küpler halinde doğrayalım. Dereotunu kıyalım.
  • Mayonez, ezilmiş veya rendelenmiş sarımsak, tuz ve yoğurdu ayrı derince bir kaba alarak karıştıralım.
  • Diğer doğradığımız malzemeler, ceviz ve tavuğu da içerisine ekleyerek karıştıralım ve servis tabağına alarak servis edelim. Dilerseniz üzerine ceviz serpebilir ya da zeytinyağı veya tereyağında kızdırdığınız cevizi gezdirebilirsiniz. Afiyet olsun!

1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba Tarifi

  1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı tel şehriye 2 yemek kaşığı küçük doğranmış tavuk 1 yemek kaşığı salça ...