Antep Tava Tarifi

 

Antep Tava Tarifi İçin Malzemeler

  • 800 gram kuş başı et ( kişi sayısına göre)
  • 2 adet patlıcan
  • 3 adet patates
  • 3 adet domates
  • 2 adet soğan
  • 3-4 diş sarımsak
  • 3 adet sivri biber
  • 2 adet kapya biber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı salça
  • Tuz, karabiber, pul biber,kimyon,kekik (isteğe göre)
  • 1,5 su bardağı su
  • 1 çay bardağı zeytinyağ (sıvı yağ da olur)

    Antep Tava Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patlıcanları küp küp doğrayıp tuzlu suda 20 dk kadar bekletiyoruz.
  • Diğer malzemeleri küp küp doğrayıp tepsiye yerleştiriyoruz.
  • Patlıcanları da ekliyoruz.
  • Sosunu ayrı bir kapta hazırlıyoruz.
  • Tepsinin üzerine döküyoruz.
  • Üzerine fırın kağıdını ıslatıp nemlendirip kapatıyoruz .
  • 200 derece fırında 1 saate yakın kontrollü şekilde pişiriyoruz, afiyet olsun

Tartolet (Kolay ve Pratik) Tarifi

 

Tartolet (Kolay ve Pratik) Tarifi İçin Malzemeler

  • 100 gr tereyağ ( oda ısısında)
  • 1 adet yumurta
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1.5-2 su bardağı un (kontrollü ekleyiniz)

Kreması için;

  • 2 su bardağı süt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • Yarım su bardağı toz şeker

Ocaktan aldıktan sonra;

  • 60 gr beyaz çikolata
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ 

    Tartolet (Kolay ve Pratik) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak hamuru için tüm malzemeleri derin bir kaseye alıp, yoğurun.
  • Hamurdan 12 -14 beze yapın.
  • Hamurları cupcake kalıplarına yerleştirin. İnce bir şekilde elinizle bastırarak yerleştirin.
  • Kabarmaması için çatal batırın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 15 dakika kontrollü pişirin.
  • Hamurları soğumaya bırakın.
  • Kreması için; beyaz çikolata ve tereyağ hariç tüm malzemeleri tencereye alın. Karışana kadar çırpın.
  • Krema kaynayınca beyaz çikolata ve tereyağ ekleyip çırpın. Üzerini streç film örtün. Soğumaya bırakın. Krema soğuyunca pürüzsüz olana dek mikser ile çırpın.
  • Kremayı sıkma torbasına alın. Hamurların üzerine kremadan sıkın.
  • Üzerlerini meyve ile süsleyin. Tartoletleri servis edin. Afiyet olsun. 😋.

Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi

 

Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patates
  • 2 adet domates
  • 1 avuç ince kıyılmış maydanoz
  • 4-5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Sarımsak tozu
  • Yeteri kadar rendelenmiş kaşar peyniri

    Tavada Kaşarlı Patates Kavurma Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri ve domatesleri küçük küpler halinde doğrayın.
  • Uygun bir tavaya sıvı yağ alın patatesleri tavanın içerisine alın.
  • Patatesler pisene dek kavurun.
  • Pisen patateslerin üzerine tuz ve baharatları ekleyin karıştırın.
  • Ardından domatesleri ve maydanozu ekleyin 1-2 dakika kadar karıştırın.
  • En sonunda üzerine rendelenmiş kaşar peyniri serpip tavanın kapağını kapatın.
  • Peynirler erdikten sonra ocağın altını kapatıp sıcak sıcak servis edin. Afiyet olsun 🤗❤️.

Yumuşacık Sandviç Ekmekleri Tarifi

 

Yumuşacık Sandviç Ekmekleri Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı ılık süt
  • 1 adet yumurta beyazı (Sarısı üzerine)
  • 1 yemek kaşığı tereyağı oda sıcaklığında olsun
  • Yarım paket yaş maya
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 5 su bardağı kadar un (Ele yapışan bir hamur olacak kontrollü ekleyin)

Üzeri için;

  • Yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı süt veya krema

    Yumuşacık Sandviç Ekmekleri Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Hamur malzemeleri ile yumuşak ve hafif ele yapışan bir hamur yoğurulur. Yaklaşık 50 dk mayalanmaya bırakılır.
  • Mayalanan hamurdan 10 adet beze elde edip unladığınız tezgaha dizin.
  • Sandviç ekmeklerinin büyüklüğünü kendiniz ayarlayabilirsiniz. Bezelerden alıp çok hafif unlayarak dikdörtgen şekilde açalım ve rulo haline getirip uçlarını elimizle kapatalım. Ek yerini de alta gelecek şekilde tepsiye dizelim.
  • Tepsi mayası için üzerini bezle kapatıp yarım saat dinlendirelim.
  • Daha sonra yumurta sarısı sürüp susam serpelim.
  • Önceden ısıtılmış 190 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirelim.
  • Pişen ekmeklerin üzerini bezle örtüp soğumasını bekleyelim. Gerçekten harika oluyorlar. Dilerseniz fazla yapıp dondurucuya atabilirsiniz. Çıkartıp kendine gelmesini bekleyip tüketebilirsiniz. Hala aynı tazelikte olacaktır. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun 😋.

Nefis Bulgur Pilavı Tarifi

 

Nefis Bulgur Pilavı Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pilavlık bulgur
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 tepeleme yemek kaşığı salça veya 2 adet domates
  • 2-3 adet sivri biber (ben renk versin diye 2 adet kapya biber de ekledim)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 2,5 su bardağı tavuk suyu veya 1 adet bulyon (toplamda 3,5 su bardağı su eklemiş oluyoruz)
  • Tuz

    Nefis Bulgur Pilavı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Soğanları ince ince doğrayıp kavuruyoruz.
  • Üzerine doğranmış sivri biberi ekliyoruz biraz daha kavurup 1 tepeleme yemek kaşığı salça ekliyoruz ve kavurmaya devam ediyoruz.
  • Bulguru ekleyerek 1-2 dk daha kavuruyoruz ve toplamda 3,5 su bardağı sıcak su ekliyoruz (1 adet tavuk bulyon veya tavuk suyu olursa daha iyi olur).
  • Tuzunu da ilave edip kapağını kapatıyoruz.
  • Kısık ateşte suyu çekene kadar kapağı kapalı şekilde pişiriyoruz.
  • Ocağı kapatınca kapağı açıp havlu kağıt seriyoruz ve 10 dk dinlendiriyoruz. Afiyet olsun.

Havuç Yoğurtlaması (Tarator) Tarifi

 

Havuç Yoğurtlaması (Tarator) Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 orta boy havuç (İstediğiniz kadar kullanabilirsiniz)
  • Yoğurt
  • 1 yemek kaşığı mayonez
  • Sıvı yağ
  • Pulbiber 

    Havuç Yoğurtlaması (Tarator) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Havuçları güzelce yıkadıktan sonra rendeleyiniz.
  • Yapışmayan bir tavada az zeytinyaği veya sıvı yağ ekleyip havuçları kavurun.
  • Daha sonra bir kenarda soğutun.
  • Bu arada yoğurdu çırpın ve içine bir kaşık mayonez ekleyin.
  • Soğuyan havuçları bu karışımla birleştirin ve tuzunu ilave edin.
  • Eğer isterseniz üzerine pul biberli yağ yapabilirsiniz. Güzel günlerinize eşlik eden bir tarif olur inşallah. Afiyet olsun.

Tavuk Suyunda Kış Çorbası Tarifi

 

Tavuk Suyunda Kış Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre tavuk suyu
  • 2 diş sarımsak
  • 1 litre su
  • Yarım su bardağı mercimek
  • 1 çay bardağı bulgur
  • 4 parça kuru domates
  • 150 gram brokoli
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 1 patates
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Sosu için

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 1 tatlı kaşığı acı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı nane
  • Tuz ve baharatı kendinize göre ekleyin malzemeleri de kendinize göre ekleyebilirsiniz

    Tavuk Suyunda Kış Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Baharatlar ve yağ hariç bütün malzemeleri tencereye koyup tuzunu atıp tencerenin kapağını kapatın kaynatın.
  • Oluşan köpükleri alın yumuşayana kadar sebzeler pişirin.
  • Sonra robottan bızt yapın ayrı bir yerde tereyağ, zeytinyağ, pul biber, naneyi kavurun.
  • Çorbaya dökün birazda karabiber ekleyin afiyet olsun çok lezzetli bir çorba.

1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba Tarifi

  1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı tel şehriye 2 yemek kaşığı küçük doğranmış tavuk 1 yemek kaşığı salça ...