Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi

 

Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 2 adet yumurta
  • 150 gr tereyağı
  • 1 paket instant maya
  • 1 su bardağı ılık su (200 ml)
  • 1 su bardağından bir parmak eksik toz şeker
  • 5 su bardağı un

Kreması için;

  • 3 su bardağı süt (600 ml)
  • 3 tepeleme yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 4 yemek kaşığı toz şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket krem şanti

Üzeri için;

  • Pudra şekeri
  • Toz Antep fıstığı

Çikolata sosu;

  • 100 gr tereyağı veya margarin
  • 100 gr bitter çikolata
  • 20 gr kahvaltılık çikolata

    Pastane Usulü Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Uygun bir karıştırma kabına yumurta, su ve şekeri alarak güzelce çırpalım.
  • Üzerine instant maya, tereyağı ve unun bir kısmını ekleyerek hamuru yoğurmaya başlayalım. Kalan unu da yavaş yavaş ekleyerek yoğurmaya devam edelim.
  • Yoğurduğumuz hamuru tezgaha alalım, toparlayalım ve önce 2 eşit parçaya bölelim. Ardından birbirine eşit 14 beze olacak şekilde hamurlarımzı bölelim.
  • Her bezeyi elimizde yuvarlayalım ve pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirelim.
  • Şekillendirme işlemi bittikten sonra hamurların üzerine elimizle hafifçe bastıralım ve temiz bir bez örterek yaklaşık 30 dakika mayalanmaya bırakalım. Ben Alman pastalarımızı iki seferde pişireceğim.
  • Kreması için uygu bir tencereye süt, toz şeker, un ve nişastayı tencereye alalım, güzelce karıştıralım.
  • Ocağı açalım ve üzeri göz göz olup kıvamı koyulaşana kadar pişirelim.
  • Kremamızı ocaktan alalım, içerisine tereyağı ve vanilya ekleyerek karıştıralım.
  • Daha sonra streç film muhallebiye değecek şekilde üzerini streçleyerek soğumaya bırakalım.
  • Güzelce soğuduktan sonra krem şantiyi ilave edelim ve çırpalım.
  • Üzerinin sosu için uygun bir tencerede tereyağını eritelim.
  • Üzerine çikolataları ekleyelim ve eriyene kadar karıştıralım. Ben bu aşamada bitter çikolata kullandım ancak siz damak tadınıza göre tercih edebilirsiniz.
  • Son olarak kahvaltılık çikolatayı da ekleyelim ve karıştırarak ocaktan alalım.
  • Mayası gelen hamurlarımızı fırına yerleştirelim ve 100°C fırında yaklaşık 10 dakika pişmeye bırakalım.
  • Sürenin sonunda fırını 170°C’ye alalım ve 15 dakika daha pişmeye bırakalım. Bu ölçülerle hazırladığımda ben 2 tepside pişirdim. İlk tepsi piştikten sonra fırın sıcak olduğu için 100°C de 10 dakika bekletmeden direkt 170 derece de pişirdim. Bu aşamada siz de fırınınıza göre kontrollü bir şekilde pişirebilirsiniz.
  • Pişen pastaları fırından alalım. Soğuduktan sonra ortadan keselim.
  • Taban kısmının üzerine sıkma torbasına doldurduğumuz kremayı sıkalım ve üzerlerini kapatalım.
  • Pastaların üzerlerini soğuyan çikolata sosuna batırarak servis tabağına alalım. Diğer pastalar içinde aynı işlemi uygulayalım.
  • Üzerini toz antep fıstığı ile süsleyelim ve servis edelim. Afiyet olsun!

Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 10 adet ıspanak yaprağı+sıvı yağı ile püre haline getirilecek
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
  • 2 yemek kaşığı limon suyu
  • 3,5-4 su bardağı un

Bulamak için

  • Nişasta veya pudra şekeri

    Ispanaklı Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Şeker ile yumurta iyice çırptıktan sonra diğer malzemeler ilave edilir.
  • Rondodan geçirilip püre haline gelmiş ıspanaklar eklenir iyice yoğurulur.
  • Sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp nişastaya bulanır.
  • Sonra yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizilir.
  • 180°fırında 15-20 dk kadar pişirilir

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi

 

Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket baklavalık yufka
  • 5 yemek kaşığı dolusu yoğurt
  • Yarım su bardağından bir parmak fazla sıvı yağ
  • 1 su bardağı su

İçi için;

  • 4 adet patates
  • 1 adet büyük boy soğan
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • Tuz,karabiber,toz kırmızı biber

    Baklava Yufkasından Patatesli Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sosu için suyu,yoğurdu ve yağı karıştırıyoruz.
  • İç harcı için patatesleri haşlayıp eziyoruz. Yemeklik doğranmış soğanları az yağla kavuruyoruz.
  • Kavrulan soğanlara salçayı ekleyip biraz daha kavurduktan sonra ezdiğimiz patatesleri ekliyoruz.
  • Baharatlarını attıktan sonra karıştırıp ocaktan alıyoruz.
  • Baklavalık yufkalardan birini alıp tezgaha seriyoruz.
  • Hazır olan sostan 1 yemek kaşığı gezdirip fırça yardımıyla yufkaya sürüyoruz.
  • Daha sonra üzerine bir kat daha yufka serip yine sostan sürüyoruz.
  • Üçüncü yufkayı da serip sos sürdükten sonra son yufkayı da seriyoruz.
  • Bu şekilde dört kat elde ediyoruz.
  • En üst yufkaya da sos sürdükten sonra iç harcından kısa tarafına gelecek şekilde uzunlamasına koyuyoruz. Yufkayı çok fazla sıkıştırmadan rulo şeklinde sarıyoruz.
  • Rulodan istenilen büyüklükte parçalar kesip fırın tepsisine diziyoruz. (börekleri yaparken bekleyen yufkaların üzerine hafif nemli bir bez örtelim. Böylelikle yufkalar kurumamış olur. )
  • Son olarak fırına vermeden önce kalan sosu da böreklerin üzerine sürüyoruz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz. Afiyet olsun.

Humus Tarifi

 

Humus Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı haşlanmış nohut Ben hazır haşlanmış nohut kullandım
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • 3 yemek kaşığı tahin
  • 1 limon suyu
  • Çeyrek çay bardağı su
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Üzerine için

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı kırmızı pul biber
  • 10-15 adet haşlanmış nohuttan ayırdım

    Humus Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Humus için gerekli bütün malzemeleri rondodan geçirdim.
  • Homojen bir kıvam alana kadar tadına tuzuna bakıp istediğiniz gibiyse servis tabağına alın.
  • Üzerine için bir tavanın içerisinde zeytin yağını hafif kızdırın.
  • Pul biber ve ayırmış olduğunuz nohutları ekleyip bir iki kez karıştırıp humusun üzerine istediğiniz şekilde süsleyip servis edebilirsiniz. Afiyet olsun

Tam Ölçü Çok Lezzetli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi

 

Tam Ölçü Çok Lezzetli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi İçin Malzemeler

  • 35 adet kurutulmuş patlıcan

İç harç için;

  • 250 gr kıyma
  • 2 su bardağı 350 gr pirinç (20 dakika suda bekletilmiş olacak)
  • 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğan
  • 4 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 dolu yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 1 çay bardağı sıvı yağ 100ml
  • 1/2 (yarım) çay bardağı 50 ml. zeytin yağı (yarım çay bardağı)
  • 1 demet incecik doğranmış maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı tuz
  • 2 tatlı kaşığı kurunane
  • 2 tatlı kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı tozbiber
  • 1 tatlı kaşığı sumak
  • 1/2 (yarım) tatlı kaşığı kimyon ( yarım tatlı kaşığı)

Üzeri için;

  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı nar ekşisi
  • 4- 4 buçuk su bardağı su

    Tam Ölçü Çok Lezzetli Kuru Patlıcan Dolması Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle patlıcanları büyük bir tencereye alıp üzerini geçecek kadar su ilave edelim ve ocağa alalım .
  • Su kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 20 dakika kadar patlıcanları yumuşayıncaya kadar haşlayalım, çok aşırı da kaynatmayın çünkü pirinçlede pişeceği için patlıcanlar parçalanır .
  • Kaynattığımız patlıcanları 2-3 su musluk altında güzelce yıkayalım kara ve acı suyunu atması için yapıyoruz .
  • Daha sonra patlıcanları süzgece alıp kenara bırakalım ve iç harcımızın yapımına geçelim.
  • Bunun için uygun bir kaba tüm iç harç malzemelerini ekleyip güzelce karıştıralım.
  • Suyu süzülmüş soğumuş olan patlıcanların yarısına gelecek kadar iç harçtan dolduralım.
  • Patlıcanları doldurduktan sonra büyük bir tencereye ağız kısımları yukarı ve üst üste gelecek şekilde yan yana sıralayalım.
  • Tüm patlıcanları dizdikten sonra üzerine suyu yağ ve nar ekşisini ilave edelim.
  • Düz bir tabak ile patlıcanların üzerini kapatalım ve kapağı kapalı bir şekilde ocağa alalım.
  • Yemek kaynamaya başlayınca ya kadar yüksek ateşte kaynamaya başladıktan sonra ocağı kısalım ve pirinçler ve patlıcan yumuşayıncaya kadar güzelce pişirelim ,deneyeceklere kolay gelsin afiyet olsun.
  • Not ;iç harç ve patlıcanlar tam geliyor ,suyunu tam çekiyor, kullandığım bardak ölçüleri Su bardağı 200ml.

    Çay bardağı 100ml.

Sebze Çorbası Tarifi

 

Sebze Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet orta boy patates
  • 1 adet orta boy pırasa
  • 1 adet havuç
  • 4 -5 dal taze kereviz yaprağı
  • 2 -3 top karnabahar
  • 20 gram tereyağ
  • 1 çay kaşığı zerdeçal
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • Tuz
  • Varsa kemik suyu

    Sebze Çorbası Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tüm sebzeleri iri iri doğruyoruz.
  • Daha sonra tencereye önce tereyağını eritip bütün sebzeleri iyice kavurup üzerine varsa kemik suyu yoksa normal su ilave ederek kaynatıyoruz.
  • Tüm sebzeler iyice haşlandıktan sonra blendere veriyoruz ve taneleri kalmayacak şekilde blenderliyoruz .
  • Daha sonra kıvamını ayarlıyoruz yani katı ise biraz daha su ilave ediyoruz ve baharatlarını ilave ediyoruz sıcak sıcak servis yapıyoruz afiyet şifa olsun

Döküm Tavada Et Sote Nasıl Yapılır?

 

Döküm Tavada Et Sote Nasıl Yapılır? İçin Malzemeler

  • 2-3 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 kg dana kuşbaşı et
  • 1 adet iri boy soğan
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 su bardağı sıcak su

    Döküm Tavada Et Sote Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle domatesimizin kabuklarını soyalım ve küp küp doğrayalım.
  • Ardından soğanımızı yemeklik olacak şekilde doğrayalım.
  • Biberlerimizi de küçük küçük doğrayalım.
  • Ocağa aldığımız tavaya sıvı yağı alalım. Ardından kuşbaşı eti ekleyelim. Etleri arada karıştırarak, suyunu çekinceye kadar pişirelim. Ben bu tarifte daha sağlıklı ve iyi piştiği için döküm tava kullandım ancak dilerseniz çelik tencerede de pişirebilirsiniz.
  • Ardından doğradığımız sebzeleri ve yine küçük küçük doğranmış sarımsağı ilave ederek kavurmaya devam edelim.
  • Biberler ve soğan iyice kavrulduktan sonra, tereyağı, biber salçası, pul biber, kekik, tuz,  karabiber ve doğradığımız domatesi ekleyerek şöyle bir karıştıralım.
  • Son olarak sıcak suyu tavaya alarak yemeğimizi pişmeye bırakalım.
  • Suyunu çekip pişen et sotemiz servise hazır. Üzerine dilerseniz kıyılmış maydanoz serperek servis edebilirsiniz. Afiyet olsun!

1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba Tarifi

  1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı tel şehriye 2 yemek kaşığı küçük doğranmış tavuk 1 yemek kaşığı salça ...