Baklava Lezzetinde Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi

 

Baklava Lezzetinde Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram oda ısısında tereyağ
  • 1,5 yemek kaşığı pudra şekeri
  • 1,5 yemek kaşığı irmik
  • 1,5 yemek kaşığı hindistan cevizi
  • Yarım su bardağı çekilmiş ceviz
  • 2 adet yumurta birinin sarısı üzerine
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 paket vanilya
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2,5 su bardağı un kontrollü kullanın

Şerbeti için

  • 2 su bardağı şeker (Bardak ölçüsü 200 ml)
  • 2 su bardağı su
  • Çeyrek limon suyu

    Baklava Lezzetinde Kıyır Kıyır Ay Tatlısı Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle şerbeti hazırlayalım.Suyu şekeri limonu tencereye koyup ocağa alın.
  • Şerbet kaynamaya başlayınca 10-15 dakika daha kaynatın ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Un haricindeki tüm malzemeleri yoğurma kabına alın güzelce karıştırın.
  • Yavaş yavaş unu katarak yumuşak bir hamur yoğurun.
  • Hamuru üzerini örtüp 10 dakika dinlendirin.
  • Hamuru 2 parçaya ayırın.
  • Tezgaha alıp elinizle rulo yapın.
  • Üzerine hafif bastırarak şerit halinde genişletin.
  • Çay bardağı ile yarım ay şeklinde kesin.
  • Tepsiye dizin.
  • Üzerine yumurta sarısı sürüp 180 derecede alt üst iyice kızarıncaya kadar pişirin.
  • Ne kadar güzel kızarırsa okadar iyi olur.
  • Pişen tatlıyı ilk ısısı geçtikten sonra üzerine soğumuş şerbeti dökün.
  • 2-3 saat dinlendirdikten sonra üzerine çekilmiş fındık yada fıstık serpiştirin.Afiyet olsun.

Ispanaklı Mantarlı Kiş Tarifi

 

Ispanaklı Mantarlı Kiş Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;

  • 100 gram tereyağ
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • Yarım çay kaşığı tuz
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 2 su bardağı kadar un

İç harcı için;

  • Yarım kilo ıspanak
  • 8-10tane mantar
  • 1 soğan
  • Yarım çay kasıgı şeker
  • 1 çay kaşığı kadar tuz
  • Sıvıyağ
  • 1 paket krema
  • 1 yumurta

Üzeri için

  • 1 kase rendelenmiş kaşar peyniri

    Ispanaklı Mantarlı Kiş Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle hamurumuzu hazırlıyalım tüm malzemeleri bir kaba alıp yoğuralım.
  • Merdane yardımı ile yarım cm kalınlığında açıp tart kalıbına yerleştirelim yada elimiz ile hamuru kalıba koyup resimdeki gibi üzerine bastırarak kalıba yayıp yerleştirelim ve çatalla delikler açalım.
  • Üzerine yağlı kağıt kesip nohut fasülye vs koyalım ki fazla kabarmaması için 175 derecelik fırında biraz kızarana kadar pişirelim ve fırından alalım.
  • İç harcı için bir tencereye soğanı küp küp doğrayalım sıvı yağda biraz soteleyelim.
  • İnce ince doğradığımız mantarları ekleyelim biraz soteledikten sonra yıkayıp doğradığımız ıspanakları ekleyelim suyunu çekene kadar kavuralım.
  • Tuzunu karabiberini şekerini ekleyip soğumaya bırakalım.
  • Bir kasede süt kremasını ve yumutayı çırpalım ve soğuyan harca döküp karıştıralım harcımızı az pişirdiğimiz kişe dökelim en son olarak üzerine kaşarı koyalım.
  • Kaşarı da serptikten sonra yine 175 derecede kaşarlar kızarana kadar pişirelim.
  • Afiyet olsun❤️.

Patatesli El Açması Börek Tarifi

 

Patatesli El Açması Börek Tarifi İçin Malzemeler

İç malzemesi için

  • 1 kg patates
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı yedi türlü baharatı
  • Tuz
  • Sıvıyağ

Hamuru için

  • 2 su bardağı su
  • 4-5 su bardağı un
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu

Üzeri için

  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 3 yemek kaşığı sıvı yağ yağ

    Patatesli El Açması Börek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle içimizi hazırlıyoruz. İçi için soğanı ve patatesi soyun.
  • Önce soğanı rendeleyin suyunu sıkıp tavaya alın sıvı yağ ekleyip soğanı biraz kavurun.
  • O arada patatesleri soyup rendeleyin.
  • Rendelenmiş patatesleri avucumuzla sıkıp fazla suyunu atın.
  • Kavrulan soğana salçayı ilave edin salçayı da biraz kavurun.
  • Ardından rendelenmiş patatesleri ekleyin karıştırın.
  • Tuzunu,yedi türlü baharatı ve pulbiberini de ekleyip kavurmaya devam edin.
  • Patatesler yumuşayıp pişene kadar pişirin.
  • Daha sonra ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • O arada hamuru yoğuralım. Hamur için un hariç diğer malzemeleri karıştırma kabına alın güzelce karıştırın.
  • Daha sonra unu azar azar ilave ederek ele yapışmayan yumuşak bir hamur olacak şekilde yoğurun.
  • Üzerini örtüp yarım saat kadar dinlenmeye alın.
  • Dilenen hamuru 8 eşit bezeye bölün.
  • Daha sonra bezeleri tek tek oklava ile ince olacak şekilde açın.
  • Yağlanmış tepsiye açtığımız hamuru serin.
  • Üzerine patatesli harçtan güzelce yayın her kata patatesli harcımızdan ekliyoruz bu şekilde hamur ve patateslerimiz bitene kadar devam edin.
  • Daha sonra böreğimizi kesip en üstüne yoğurt ve sıvı yağı bir kasede karıştırıp üstüne sürüyoruz.
  • Daha sonra 180 dereceli fırında üzeri kızarana kadar pişirin deneyecek olanlara afiyet olsun çok lezzetli bir börek oluyor.

Porsiyonluk Velvet Köstebek Pasta Tarifi

 

Porsiyonluk Velvet Köstebek Pasta Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı  sıvı yağ
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1,5-2 su bardağı un
  • 5-6 damla kırmızı gıda boyası

(pasta malzemeleri satan marketletden alabilirsiniz)

İç dolgusu için:

  • 2 paket krem şanti
  • 1,5 su bardağı soğuk süt
  • 2 adet muz
  • 1 adet küçük boy nar

    Porsiyonluk Velvet Köstebek Pasta Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Kek için; yumurta ve şekeri mikser yardımıyla 5 boyunca çırpalım.
  • Ardından gerekli olan diğer malzemeleri ve 5-6 damla kırmızı gıda boyasından ekleyelim ve güzelce karıştırıp kek hamurumuzu hazırlayalım.
  • Dikdörtgen bir fırın tepsisinin dibine yağlı kağıt serelim ve hazırladığınız kek karışımını döküp, bir kaşık yardımıyla düzeltelim.
  • Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirelim.
  • Kek piştikten sonra fırından alalım ve soğutalım.
  • Yuvarlak bir kesme kalıbıyla yada bardak ile kekimizi yuvarlak yuvarlak keselim.
  • Kalan kek parçalarını iyice soğuduktan sonra rondodan geçirelim.
  • İç dolgusu için :1,5 su bardağı soğuk süt ile 2 paket krem şantiyi bir mikser yardımıyla iyice çırpalım ve soğuması için buzdolabına kaldıralım.
  • Gelelim pastamızın malzemelerini birleştirmeye. Yuvarlak kestiğimiz kekin üzerine bir kaşık yardımıyla krem şanti sürelim.
  • Üzerine dilim dilim kestiğimiz muzdan koyalım, tekrar üzerine tepe olacak şekilde krem şanti sürelim.
  • En üstüne ayıkladığımız nar tanelerini yerleştirelim ve ufaladığımız kek parçalarına bulayın.
  • Kek dilimlerimiz bitene kadar bu işlemi tekrarlayalım. İşte bu kadar. Hem kolay. Hem lezzetli. Hemde görünümü harika. Afiyetler olsun.

Ev Yapımı Galeta Unu (Bayat Ekmekleri Değerlendirin) Tarifi

 

Ev Yapımı Galeta Unu (Bayat Ekmekleri Değerlendirin) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yeteri kadar bayatlamış ekmek (Simit poğaça hepsini kullanabilirsiniz)

    Ev Yapımı Galeta Unu (Bayat Ekmekleri Değerlendirin) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Ekmekleri dilimleyin fırın tepsisine alın.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında.
  • Kuruyana kadar bekletin.
  • Çok kızarmasın sadece kurusun.
  • Kuruyan ekmekleri fırından alın.
  • Soğusun sonra mutfak robotundan geçirin.
  • İyice ufaltıp başka bir kaba alın.
  • Ekmekler bitene kadar devam edin.
  • Galeta unumuz hazır istediğiniz herşey de kullanabilirsiniz uzun süre saklamak isterseniz buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.Deneyenlere kolay gelsin.

Kahveli Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi

 

Kahveli Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2.5 su bardağı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu

Islatmak için

  • 2 su bardağı süt
  • 1 dolu yemek kaşığı granül kahve

Üzerine

  • 100 ml krema
  • 80 gram sütlü-bitter çikolata

    Kahveli Çikolata Soslu Islak Kek Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yumurta ve şekeri en az 5 dakika rengi açılıp kabarana kadar çırpın.
  • Sonra sıvı malzemeleri ekleyip çırpın.
  • Kuru malzemeleri de elenmiş veya eleyerek ekleyin ve çok az karıştırın.
  • Yağlanmış bir kek kalıbına karışımı dökün.
  • 180 derece fansız alt üst ayar ısınmış fırında kürdan temiz çıkana kadar pişirin.
  • Kek fırından çıkıp bir kaç dakika dinlendikten sonra kekin kek kalıbından rahatça ayrılacağına emin olun. Hareket ettirerek kontrol edebilirsiniz.
  • Kahveli sütün üçte ikisini kek kalıbındayken dökün. Çok hızlı bir şekilde çekiyor zaten.
  • Bekletmeden kalıbı servis tabağına çevirin.
  • Kalan kahveli sütten kekin üzerine dökün. Ardından çikolata sosunu dökün ve servis edebilirsiniz. Afiyet.

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi

 

Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi İçin Malzemeler

  • 500 gr makarna
  • 1 tane et bulyon
  • Tuz
  • Su️️

Kıymalı kat için:

  • 450 gr kıyma
  • 1 soğan
  • 1 kapya kırmızı biber
  • 200 gr domates püresi
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates ve biber salçası karışık
  • 1 tatlı kaşığı pulbiber
  • 1 çay kaşığı karabiber (Silme)
  • Tuz

Beşamel için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 3 yemek kaşığı un
  • 3 su bardağı süt
  • 1 fiske karabiber
  • Tuz

Üzeri için:

  • 250 gr kaşar peyniri

    Fırında Beşamel Soslu Kıymalı Makarna Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Makarna et bulyon ve tuzlu su içersinde çok fazla yumuşatmadan haşlanır ve süzülür.
  • Kıyma için:Soğanlar yemeklik doğranır, biber çok küçük doğranır tavanın içerisine tereyağ ve sıvı yağ ile birlikte kavrulur.
  • Sonra kıyma eklenir ve kavurmaya devam edilir.
  • Ardından domates püresi salçalar ve baharatlar eklenir ve kısa karıştırılır.
  • Beşamel sosu için :Tencerede tereyağ eritilir ve un kavrulur.
  • Sonra üzerine süt eklenir ve kıvam alıp koyuluşana kadar durmadan çırparak pişirilir.
  • Son olarak tuz, karabiber ilave edilir ve ocaktan alınır.
  • Makarnanın yarısı fırın kabına alınır.
  • Üzerine kıymalı harç yayılır ve biraz kaşar peyniri serpiştirilir.
  • Kalan makarnada üzerine alınır.
  • Beşamel sos dökülür ve son olarak üzerine kaşar peyniri serpiştirilir ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirilir.💖Afiyet olsun

1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba Tarifi

  1 Kaşık Tavukla Nefis Çorba Tarifi İçin Malzemeler Yarım su bardağı tel şehriye 2 yemek kaşığı küçük doğranmış tavuk 1 yemek kaşığı salça ...