Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi

 

Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım çay bardağı zeytinyağ
  • 1 çay bardağı şeker
  • 2 adet yumurta
  • 25 gram kakao (2 tepeleme kaşık civarı)
  • 6 tepeleme yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilin
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 3 diş sütlü,3 diş bitter çikolata

Bulamak için:

  • Pudra şekeri

    Kakaolu Çatlak Kurabiye Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sıvıyağ,şeker ve kakaoyu bir tel veya mikser ile çırpıyoruz.
  • Üzerine un,kabartma tozu,vanilin ekleyip spatula ile karıştırıyoruz.
  • Ele yapışan ama yoğun bir hamur olacak. Fazladan un eklemeyin.
  • Çikolataları da ekleyip son kez iyice karıştırıyoruz ve buzdolabında 1 veya 1,5 saat bekletiyoruz.
  • Dolaptan çıkan hamuru bir kaşık yardımıyla alıp şekil verdikten sonra pudra şekerine buluyoruz ve yağlı kağıt serilen fırın tepsisine diziyoruz.
  • 175 derece,alt üst fırında 10-12 dk pişiriyoruz.
  • En az 15 dk soğuduktan sonra servis ediyoruz.

Mayasız Şipşak Poğaça Tarifi

 

Mayasız Şipşak Poğaça Tarifi İçin Malzemeler

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 adet yumurta beyazı (sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • 3-4 su bardağı un (dikkatli ekleyelim daha fazla veya az olabilir)
  • 4-5 dal dere otu

    Mayasız Şipşak Poğaça Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle tereyağı, sıvı yağ, yumurta, şeker ve tuzu yoğurma kabında karıştıralım.
  • Kabartma tozu ve unu eleyerek ekleyelim dikkatli ekleyin bardağın büyüklüğüne göre un ölçüsü değişebilir iyice yoğuralım.
  • Yumuşak ele yapışmayan bir hamur elde edelim.
  • Ben hamuru ikiye böldüm yarısına dereotu ekledim (isteğe bağlı)
  • Mandalina büyüklüğünde parçalar koparalım üzerine bastıralım arasın peynir koyup, üst kısmından kapatalım tepsiye dizelim.
  • Üzerine yumurta sarısı sürelim ben susamda serpiştirdim üzerine.
  • Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede kızarana kadar pişirelim. 

Fırında Tavuk Patates Tarifi

 

Fırında Tavuk Patates Tarifi İçin Malzemeler

  • 700 gram tavuk bonfile
  • 2 adet patates

Üzeri için;

  • Biber
  • Domates

Sosu için:

  • 1 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • Kekik
  • Sarımsak tozu (ezilmiş sarımsak da olur)

    Fırında Tavuk Patates Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Sos için malzemeleri karıştıralım. Küp küp doğradığımız tavukları sosa bulayarak fırın kabına alalım. Aynı şekilde patatesleri de kalan sosla karıştırarak tavukların yanına alalım.
  • Üzerini ıslattığımız yağlı kağıtla kapatarak ısıttığımız 200 derece fırında 30 dk kadar, ardından üzerinin kızarması için üzerini açarak da 20 dk kadar pişirelim. Şipşak hazır harika bir lezzet

Harire(meşhur Mardin Tatlısı) Tarifi

 

Harire(meşhur Mardin Tatlısı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 250 ml soğuk süt
  • 500 ml soğuk su
  • 150 ml pekmez
  • 1 çay bardağı un
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 1 çay bardağı ufalanmış ceviz
  • Yarım çay bardağı şeker

    Harire(meşhur Mardin Tatlısı) Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Tereyağı hariç bütün malzemeleri bir tencerede iyice karıştırıyoruz.
  • Kaynayana kadar karıştırarak pişiriyoruz. Bir iki kaynar geldikten sonra ocaktan alıyoruz.
  • Tereyağını ve ufalttığımız cevizleri ekleyip, karıştırıyoruz.
  • Kaselere paylaştırıp ılıyınca buzdolabına kaldırıyoruz. Soğuyunca tüketilebilir. 

Patates Yatağında Kaşarlı Mantar Tarifi

 

Patates Yatağında Kaşarlı Mantar Tarifi İçin Malzemeler

  • 2 büyük patates
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kırmızı toz biber
  • 4 yemek kaşığı kadar zeytinyağı
  • 250 gram mantar
  • 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet soğan
  • 2 çarliston biber
  • Tuz
  • Kırmızı toz biber

Üzeri için;

  • Rendelenmiş kaşar peyniri

    Patates Yatağında Kaşarlı Mantar Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Patatesleri yarım daire olacak şekilde dilimleyelim ve borcama alalım.
  • Üzerine zeytinyağı, tuz ve baharatları ekleyerek karıştıralım ve 200 derece fırına verelim.
  • 25 dk kadar patatesler pişsin.
  • Diğer tarafta tavaya zeytinyağı, soğan ve biberi ekleyerek rengi dönünceye kadar kavuralım.
  • Üzerine mantarı, tuz ve kırmızı toz biberi ekleyerek karıştıralım.
  • Mantarların rengi dönünceye kadar soteleyelim ve ocaktan alalım.
  • Biraz yumuşayan patateslerin üzerine mantarı dağıtalım.
  • Son olarak rendelenmiş kaşarı da üzerine ekleyelim.
  • Tekrar 200 derece fırına vererek kaşarların üzeri kızarıncaya kadar pişirelim

Çikolatalı Cevizli Kek (Browni Lezzetinde ) Tarifi

 

Çikolatalı Cevizli Kek (Browni Lezzetinde ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta (eğer küçükse 4 tane )
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1.5 su bardağı süt
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 2.5 su bardağı un

Üzeri için;

  • 1 paket bitter çikolata (60 gram )
  • 1 paket sütlü çikolata (60gr)
  • 1 su bardağı iri kıyılmış ceviz

Su bardağım 200 ml  

Çikolatalı Cevizli Kek (Browni Lezzetinde ) Tarifi Nasıl Yapılır?

  1. Oda sıcaklığındaki yumurta ve şekeri köpürene kadar çırpalım.
  2. Sıvı malzemeleri ekleyip çırpmaya devam edelim .
  3. Un ,kabartma tozu ,vanilya ve kakaoyu eleyerek karışıma ekleyip karıştıralım.
  4. Kek harcımızı yağladığımız borcama dökelim.
  5. Üzerine iri iri kıydığımız ceviz ve çikolataları serpiştirelim.
  6. Önceden 180 derecede ısıttığımız fırında 40-45 dk pişirelim dikkat edelim her fırının pişirme süresi farklılık gösterir 👍
  7. Kekimiz soğuduktan sonra dilimleyip servis edelim. 

Püreli Köfte Tarifi

 

Püreli Köfte Tarifi İçin Malzemeler

  • Malzemeler

Köftesi için;

  • 300 gram kıyma
  • 1 adet yumurta
  • 5-6 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı ufalanmış bayat ekmek (galeta unu güzel olmuyor )
  • 1 çay kaşığı kırmızı acı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • Tuz

Sos için;

  • 1 adet orta boy domates
  • 1 çay kaşığı biber salçası
  • 2 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • Kekik
  • Tuz

Püresi için;

  • 3 orta boy patates
  • 1/2 (yarım) su bardağı süt
  • Tuz

Üzeri için;

  • 150 gram kaşar peyniri

    Püreli Köfte Tarifi Nasıl Yapılır?

  • Yapılışı; ilk olarak kıymamızı derin kaba alıyoruz ince kıyılmış sarımsak ve diğer malzemeleri içerisine ekliyoruz ve güzelce yoğuruyoruz (galete unu yerine kesinlikle bayat ekmek içi kullanıyoruz daha lezzetli oluyor)
  • Yoğurduğumuz kıyma harcını küçük küçük toplar yapıp yarım saat buzdolabında bekletiyoruz. Köftelerimiz beklerken patateslerimizi soyup haşlıyoruz.
  • Sos malzemelerimiz de rondoya doldurup, püre haline gelene kadar çektiriyoruz.
  • Ardından 2 yemek kaşığı sıvı yağ ile önceden ısıtılmış tavaya köftelerimizi alıyoruz güzelce önlü arkalı kızartıp üzerine yaptığımız sosu ekleyip sosla birlikte iyice harmanlayarak pişiriyoruz (5 dk kadar)
  • Köftemiz soslu bir şekilde pişerken patateslerimizi ezip püremizi yapıp borcama alıyoruz güzelce üzerini düzeltiyoruz.
  • Üzerine soslu köftemizi döküp üzerine ise rendelenmiş kaşar peyniri serpiştirip üzeri kızarana kadar fırınlıyoruz. Bu lezzete bayılacaksınız elinize sağlık 

Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi

  Tel Şehriyeli Tavuk Çorbası Tarifi İçin Malzemeler 1 tane tavuk budu 1 tane soğan 1 diş sarımsak 1 tane zencefil (ceviz büyüklüğünde) 1 ta...