Corona virüsü nedeniyle ülkemizde okullar kapandı. Öğrencilerin uzaktan eğitim görme süreci ise kısa süre içinde başlayacak. Diğer yandan öğrencilerin evde sıkılmaması için birçok yol da sunulmaya başlandı. Online eğitim platformlarından Bilişim Garajı ve Sanat Garajı ile Ar-Ge şirketleri Enocta ve Advancity de bunun için bir araya geldi. Online bilişim ve sanat eğitimleri başlıyor.
Online bilişim ve sanat eğitimleri ücretsiz olacak
Corona virüsüne karşı alınan önlemler doğrultusunda 16 Mart 2020 itibarıyla eğitime ara verilmesi kararının ardından önemli bir sosyal sorumluluk projesi başlatan Bilişim Garajı, “Vazgeçme: Bilim ve Sanat” ilkesiyle hareket ederek online bilim ve sanat eğitimlerini vazgecme.org sitesi üzerinden ücretsiz olarak erişime açıyor. Bilişim Garajı, Sanat Garajı ve Enocta kişisel gelişim içeriklerinin yer aldığı web sitesiyle; çocuklar, gençler ve öğretmenler teknolojiyi, kişisel sanat becerileriyle birleştirip sayısız proje üretebilecek, kişisel gelişimlerine katkı sağlayabilecekler.
Web sitesinde; bilgisayar kodlama, üç boyutlu tasarım, akıllı cihaz tasarımı gibi bilişim alanlarında ve karakalem, tezhip, kaligrafi, origami, kolaj, taş boyama ve sanatsal makyaj gibi görsel sanatlar alanlarında 7 yaş üzeri herkesin teknolojik ürün geliştirmekten ve sanatsal eser ortaya koymaktan mutluluk duyacağı online içerikler sunuluyor.
Ayrıca, öğretmenler de evlerinde geçirecekleri bu zorunlu tatil süresince Ofis yazılımları, çocuk ve çocuk gelişimi alanlarına özel hazırlanmış içerikleri takip ederek kendilerini geliştirebilecek.
Konuyla ilgili açıklama yapan Bilişim Garajı kurucusu Prof. Dr. Selçuk Özdemir şunları söyledi:
“Bilgisayar programlama, üç boyutlu tasarım ve elektronik/robotik tasarım alanlarının yanı sıra sanat eğitimlerimizle binlerce sayfalık kendi geliştirdiğimiz multimedya içeriğe sahibiz. Eğitimciye ve saate bağlı olmadan her zaman her yerden erişilebilen zengin içeriklerimizle çocukların ve ebeveynlerin de bilimi ve sanatı kullanarak kendilerini geliştirmelerini sağlıyoruz. Çocuklarımıza, gençlerimize bir anlatıcı eşliğinde ders modeli değil, yaratıcılıklarını kullanacakları özgün bir platform sunuyoruz”
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder