Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler
- 4 sb süt
- 5 yemek kaşığı şeker
- 4 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı margarin ( 50 gr )
- 1 vanilya
Çikolatalı kısım için :
- Tek elimin avucuyla 1 avuç damla çikolata
Bulamak için :
- Hindistan cevizi
Hindistan Cevizli Kesme Muhallebi Tarifi Yapılışı
Merhabalar, ben bunu geceden bardaklara koyup soğuk balkona attım. Sabah da dolaba kaldırdım ve öğlen de dilimleyip hindistan cevizine buladım
nefis oldu 

Sütün içine un, şeker koyulur ve iyice karıştırılır. Ocağın üstüne alınıp koyulaşana kadar pişirilir. Koyulaşmaya yakın vanilyası, yağı koyulur ve karıştırılır. Koyulaşıp fokurdayınca altını kapatalım ve 4 adet bardağı sudan geçirip fazla suyunu musluğa dökelim. Ben iki bardağa sade muhallebiyi koyduktan sonra kalan muhallebiye çikolata ekleyip, iyice karıştırdım ve erittim. Kalan 2 bardağa da çikolatalı muhallebiyi koydum. Hatta kalan azıcık çikolatalı muhallebiyi de kahve fincanına boşalttım.
İyice soğuyunca buzdolabına kaldıralım ve 3 saat kadar dinlenip iyice kıvam alınca bıçakla bardağın kenarından hafifçe aralayıp muhallebileri çıkaralım ve dilimleyip hindistan cevizine bulayalım ve servis tabağına alalım. Afiyetler olsun

Hiç yorum yok:
Yorum Gönder