Tavuk Kalamar(Çok Lezzetli) Tarifi İçin Malzemeler
- 800-900 gr tavuk göğüsü
- 1 çay kaşığı kekik
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı köri
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- 1 diş sarımsak
Sos malzemeleri
- 1 yumurta
- 1 şişe soda (maden suyu)
- 1, 5 çay kaşığı tuz
- 5 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı karbonat
- Kızartmak için sıvı yağ
Tavuk Kalamar(Çok Lezzetli) Tarifi Yapılışı
Bizim çok sevdiğimiz yiyenlerden tam not alan tavuk kalamar tarifini kesinlikle denemenizi tavsiye ederim çok lezzetli bir tarif. Gelelim tavuk kalamarın yapılışına.
- Tavuklar parmak kalınlığında çok uzun olmayacak şekilde kesilir.
- Baharatlar, sarımsak ezeceğiyle ezilmiş sarımsak ve tuz eklenip iyice harmanlanır.
- En az 1-2 saat dolapta dinlendirilir. SOS için yumurta ve soda iyice çırpılır.
- Un, tuz ve karbonat eklenip iyice çırpılır.
- Tavuklar eklenip iyice karıştırılır, 5-10 dakika bekletilir.
- Kızartma tavasına yağ alınır. Yağ kızdığında tavuklar kızartılır.
- Sıcak sıcak ketçap ve mayonez veya sarımsaklı yoğurt ile servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder