yemek tarifleri ( Tencerede Tavuklu Dizme )

Tencerede Tavuklu Dizme Tarifi İçin Malzemeler

  • 4 adet patlıcan
  • 6 adet sivribiber
  • 3 adet domates
  • 1 adet kuru soğan
İç harcı;
  • 1 adet tavuk göğsü
  • Tuz
  • Karabiber
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım su bardağı sıvı yağ
  • 2 su bardağı su
  • Tuz

Tencerede Tavuklu Dizme Tarifi Yapılışı

Bütün sebzeleri önce yıkayalım. Patlıcanları alaca soyalım.
Soyulan patlıcanları ortadan ikiye bölelim
Patlıcanlara (resimdeki gibi) aralıklı kesikler atalım, dibine inmeden
Etleri minik minik doğrayıp, üzerine tuz ve karabiberi ekleyelim.
Etleri kesik attığımız patlıcanların içine dolduralım.
Et kalırsa biberleri 3’e bölüp dolma doldurur gibi dolduralım.
Patlıcanları tencereye dizelim, üzerine biberleri ekleyelim.
Domates ve soğanı da ince ince doğrayıp üzerine ekleyelim.
Bir kaba salça, tuz, su ve sıvı yağ ekleyip karıştıralım.
Bu sosu da tencereye döküp, kapağı kapatalım ateşe koyalım.
Kısık ateşte 45 dk pişirelim.
Not; tuzu ve karabiberi göz kararı koyuyorum. O yüzden ölçü vermedim. isteğe bağlı farklı baharatlar ekleyebilirsiniz.

Yorumlar