Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

yemek tarifleri(Muzlu Magnolia)

Muzlu Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker ( Şekerli sevdiğim için bu ölçüde kullandım isterseniz ölçüyü azaltabilirsiniz. )
  • 3 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • 2 tane yumurta ( sadece sarısı kullanılacak )
  • 1 kutu krema
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket bebe bisküvisi
  • 3 tane muz
  • Damla çikolata (Olmasa da olur ama olursa daha güzel olur 😄🤗🤗)

Muzlu Magnolia Tarifi Yapılışı

Tencereye önce toz şeker, un ve nişastayı koyup kaşık yardımıyla karıştırın. Ardından süt ve yumurta sarılarını ekleyip çırpma teli ile iyice karıştırın. Orta ateşte kaynayıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Koyulaşıp kaynadıktan sonra ocaktan alıp ılımaya bırakın. Ilıyan karışıma krema ve vanilyayı ekleyip mikser yardımıyla 2-3 dakika çırpın. Bebe bisküvilerini rondodan geçirin. Servis yapmak istediğiniz kap veya bardağın içine önce kremadan (tamamen soğuduktan sonra) sonra bebe bisküvisinden bırakın. Dilerseniz her ara kata da muz koyabilirsiniz. (Ben ara katlara muz koymadım, hemen karardığı için ara katlarda damla çikolatayı tercih ettim. 😉) En üst kata bisküvi gelecek şekilde bırakın. Sonra da muz ile süsleyin. 2-3 saat bekledikten sonra servis edebilirsiniz.
!! Muz hemen karardığı için servis etmeden önce dilimlerseniz daha güzel olacaktır. 😉😉)Deneyecek olanlara şimdiden afiyet olsun. 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?