Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler
- 1 litre süt
- 8 yemek kaşığı irmik
- 6 yemek kaşığı şeker
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
İç dolgusu için;
- Yarım çay bardağı kuru üzüm
- 1 çay kaşığı tarçın
- 1 çay bardağı ceviz içi
- 2 dilim evde kalmış bayat kek, bisküvi ya da gofret (bende yenmeyen gofretler vardı üç beş parça )
- 1 yemek kaşığı bal reçel ya da pekmez
- Gerekirse çok az ılık su
Hazırlanışı
İç harcı bir miksere alın ve karıştırın eğer kıvam katı gelirse çok az su ilave edin. Çok yumuşamasın. Elinizle şekil verebilecek kıvamda olsun.
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder