yemek tarifleri - Dolgulu İrmik Tatlısı

Dolgulu İrmik Tatlısı Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 8 yemek kaşığı irmik
  • 6 yemek kaşığı şeker
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
İç dolgusu için;
  • Yarım çay bardağı kuru üzüm
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • 1 çay bardağı ceviz içi
  • 2 dilim evde kalmış bayat kek, bisküvi ya da gofret (bende yenmeyen gofretler vardı üç beş parça )
  • 1 yemek kaşığı bal reçel ya da pekmez
  • Gerekirse çok az ılık su
Hazırlanışı
👉🏻İç harcı bir miksere alın ve karıştırın eğer kıvam katı gelirse çok az su ilave edin. Çok yumuşamasın. Elinizle şekil verebilecek kıvamda olsun.
👉🏻 İrmik süt ve şekeri tencereye alın karıştırarak pişirin.
👉🏻 Kıvam alınca şekeri ilave edin (sıvı görünebilir kalıba alıp soğuyunca sertleşecek).
👉🏻 En son tereyağı ve vanilya şekeri ilave edip ateşten alın.
👉🏻 Sudan geçirdiğiniz kalıba karışımın yarısını dökün.
👉🏻 Üzerine iç harcı rulolar yaparak orta kısımda kalacak şekilde pay edin.
👉🏻 Üzerine tekrar harç dökün ve soğuduktan sonra servis tabağına biraz hindistan cevizi dökün (yapışmasın kolay servis edilsin) ve ters çevirerek süsleyin
Afiyet olsun☺️☺️☺️

Yorumlar