1 Aralık 2017 Cuma

yemek tarifleri ( Kaymaklı Tavuk Kavurma )

Kaymaklı Tavuk Kavurma Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 bütün tavuk göğsü
  • 1 orta boy soğan
  • 5 diş sarımsak
  • 3 sivri biber
  • Yarım kg mantar
  • 6-7 adet kuru domates
  • 100 gr süt kaymağı
  • Zeytinyağı
  • Tuz karabiber pul biber
  • 1 tatlı kaşığı köri

Kaymaklı Tavuk Kavurma Tarifi Yapılışı

İnce doğranmış kuru soğanı zeytinyağında hafifçe kavurun. Kuşbaşı doğranmış göğü ekleyin bunlar kavrulmaya yakın doğranmış kuru domatesleri (önceden beş dakika suda bekletin sonra ekleyin) Kare bölünmüş mantar iri doğranmış biberleri ve sadece soyulmuş ama bölünmemiş sarımsakları ekleyin. Kaymağı ekleyin ve beraber kavrulduktan sonra köri ve baharatları da ekleyip harmanlayın. Karıştırırken çok sert davranmayın ezmeyin. Altını kapatın Pirinç pilavı ve yoğurtla servis edin. Afiyet olsun. Pirinç pilavını da kaymakla pişirmeyi deneyin ve sonucu görün.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder