Kıbrıs Tatlısı (Limonlu) Tarifi İçin Malzemeler
- 3 yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı galeta unu (Evinizde varsa ekmek kırıntısı da olur )
- 1 su bardağından 1 parmak eksik hindistan cevizi
- 1 su bardağından 1 parmak eksik fındık fıstık ceviz kırığı karışımı ( yada elinizde hangisi varsa )
- 1 su bardağından 2 parmak eksik sıvı yağ
- 1 vanilya
- 1 kabartma tozu
- Yarım limon kabuğu rendesi
Şerbeti için;
- 2 su bardağı su
- 1 su bardağı şeker
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı şeker
- 1 kaşık margarin
- 1 vanilya
- 1 paket toz krem şanti
Kıbrıs Tatlısı (Limonlu) Tarifi Yapılışı
Arkadaşlar çok güzel bir tarif herkesten tam puan aldı öncelikle şerbetini yapalım. Kaynayınca orta ateşte 5 dk daha kaynatıp altını kapatıp soğumaya bırakalım. Ardından keki için yumurta ve şekeri karıştıralım. Diğer bütün malzemelerini ekleyip yağlanmış tepsiye dönelim ve önceden ısıtılmış 180 derece fırında 20 dk kadar pişirelim. Fazla kabarmasını beklemeyin. Arkadaşlar ince bir kek oluyor. Fırından çıkar çıkmaz sıcak keke soğuk şerbeti dökelim. Ardından Muhallebisi için un,süt, nişasta ve şeker pişirilir. Ocaktan alıp yağ vanilya ve krem şanti döküp karıştırılır ve kekin üzerine yayılır. Buzdolabında 2- 3 saat dinlendikten sonra servis yapabilirsiniz. Üzerini hindistan cevizi ve fındık fıstık ceviz karışımıyla süslenip servis edilir. Afiyet olsun, mutlaka deneyin
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder