20 Aralık 2017 Çarşamba

yemek tarifleri - Portakallı Muhallebili Etimek

Portakallı Muhallebili Etimek Tarifi İçin Malzemeler

Şerbeti için:
  • 1 su bardağından bir parmak fazla şeker (Eğer şekerli seviyorsanız 1. 5 su bardağı şeker)
  • 1, 5 su bardağı su
  • 1 paket etimek (tuzsuz)
Muhallebi için:
  • 4 su bardağı süt
  • 1 su bardağına yakin toz şeker
  • 2 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket vanilya
Portakal sosu için;
  • 2 su bardağı portakal suyu (taze sıkmaysa daha güzel oluyor)
  • 2 yemek kaşığı şeker
  • 2 yemek kaşığı nişasta

Portakallı Muhallebili Etimek Tarifi Yapılışı

Herkese portakal kokulu mutlu günler. 🙋 😎 Hem görüntüsü havalı hem de basit bir tatlı yapmak istiyorsanız iste tarif geldi. 😌 Ekşi ve tatlı uyumunu zirvede yasamak istiyorsanız doğru yerdesiniz şu an. 😻 Ölçüler her zamanki gibi birebir tutuyor, tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. 💟
🌬Öncelikle şekeri ocakta karamelize edin, yani tencereye direk şekeri koyun ve eriyip rengi hafif değişene kadar karıştırın. Fakat dikkat edin rengi çok koyulasmaşın acı olur. Sonra suyu ekleyin. Suyu ekledikten sonra değişik bir sekle bürünüyor ama korkmayın. ☺️ Şekerin erimesini bekleyin. Ve ocaktan alin. Etimekleri borcama dizdikten sonra şerbeti üzerlerine gezdirin. Süt, şeker, nişasta ve unu tencereye koyup çırpın ve ocağa koyup kaynayana dek pişirin. Göz göz olduğunda tereyağı ve vanilyayı ekleyip çırpın altını kapatın. Vaktiniz varsa mikserle de çırpın. Etimeklerin üzerine dökün. Portakal sosu için malzemeleri ocakta pişirin. Fokurdadıktan sonra altını kapatın ve soğuyan muhallebinin üzerine ilave edin. Dolapta en az 1 saat beklettikten sonra dilimleyip servise sunabilirsiniz. Afiyet, şifa olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder