Tam Kıvamlı Sütlaç (Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 su bardağı süt (1 lt den 1 su bardağı fazla)
- 1 çay bardağı pirinç
- 1 çay bardağı şeker
- 1 ,5 su bardağı su
Tam Kıvamlı Sütlaç (Hazırlardan Farksız Ama Daha Lezettli) Tarifi Yapılışı
Öncelikle pirincimizi temiz su alana kadar yıkıyoruz. Ardından tenceremize aldığımuz pirinçin üzerine 1 buçuk bardak suyu ekleyip pirinçler şişip yumuşayana kadar haşlıyoruz(suyunu çektiğinde sert kalırsa biraz daha su ekleyebilirsiniz)tamamen haşlanan pirincimizin üzerine sütümüzü ekleyip karıştırıyoruz. Ardından şekerimizi de ilave edip 20 dakika kadar dibine tutmaması için sürekli karıştırıyoruz. Hafif koyu bi kıvam elde ettiğimizde altını kapatıp servis edeceğimiz kaselere dolduruyoruz. Eğer benim gibi üzerini yakmak istiyorsanız toprak kase kullanmanız daha iyi olur. Ardından isteğe göre fırınlamak isteyenler için toprak kaselere koyduğumuz sütlaçları ilk sıcağı geçtikten sonra fırın tepsisine alıp tepsiye kasetlerin yarısına gelecek kadar su koyup üzeri hafif kızarana kadar (isteğe göre yakacak şekilde) pişirdikten sonra fırından çıkarıp soğuyunca servis edebilirsiniz. Afiyet Olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder