Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yemek tarifleri - Frambuazlı ve sakızlı muhallebi

Frambuazlı ve sakızlı muhallebi tarifi için malzemeler
Malzemeler
  • 650 gr frambuaz
  • 1.5 su bardağı tozşeker
Muhallebi için
  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı tozşeker
  • 1 paket vanilya
  • 2 parça damla sakızı                                                                                                                     
  • Frambuazlı ve sakızlı muhallebi hazırlanışı
  • Frambuazları ve şekeri sos tenceresine alın. Orta ateşte frambuazlar eriyip sos kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.

  • Damla sakızını havanda dövün. üt, un, şeker, vanilya ve damla sakızlarını bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğutun.

  • Servis yapacağınız kupların 1/3 kadarını frambuaz ile doldurun. Üzerine muhallebi ilave edip tekrar frambuaz ile tamamlayın. Buzdolabında soğutun. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?