Frambuazlı ve sakızlı muhallebi tarifi için malzemeler
Malzemeler
- 650 gr frambuaz
- 1.5 su bardağı tozşeker
Muhallebi için
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı tozşeker
- 1 paket vanilya
- 2 parça damla sakızı
- Frambuazlı ve sakızlı muhallebi hazırlanışı
- Frambuazları ve şekeri sos tenceresine alın. Orta ateşte frambuazlar eriyip sos kıvamına gelinceye kadar yaklaşık 30 dakika pişirin.
- Damla sakızını havanda dövün. üt, un, şeker, vanilya ve damla sakızlarını bir tencereye alıp karıştırın. Orta ateşte koyulaşıp muhallebi kıvamına gelinceye kadar karıştırarak pişirin. Kaynamaya başlayınca ocaktan alın ve ara ara karıştırarak soğutun.
- Servis yapacağınız kupların 1/3 kadarını frambuaz ile doldurun. Üzerine muhallebi ilave edip tekrar frambuaz ile tamamlayın. Buzdolabında soğutun. Nane yapraklarıyla süsleyip servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder