Yemek tarifleri - Şehriyeli kuzu güveç

Şehriyeli kuzu güveç tarifi için malzemeler
  • 750 gr dana kuşbaşı2 çay bardağı arpa şehriye1.5 su bardağı su4 çorba kaşığı sıvıyağ3 domates3 sivribiber5-6 dal taze soğan1 çay kaşığı tozşekerTuz
  • karabiber                                                                                                                                                Şehriyeli kuzu güveç hazırlanışı                                    Soğan ve domatesleri soyup küp şeklinde doğrayın. Biberleri iri iri doğrayın. 2 çorba kaşığı sıvıyağı bir tencerede kızdırıp eti kavurun. Soğan ve biberleri ekleyip kısık ateşte kavurmaya devam edin. 

    Et suyunu çekince domates, tuz, biber, tozşeker ve üzerini örtecek kadar su ilave edip etler hafif yumuşayıncaya kadar pişirin. 

    Bir tencerede kalan yağı ısıtın. Şehriyeyi ekleyip kavurun. 1.5 bardak su ve tuz ekleyip şehriye suyun yarısını çekene kadar kısık ateşte pişirin. 

    Şehriyeyi geniş tabanlı bir güvece alın. Ortasına etli malzemeyi ekleyin. Güvecin ağzını alüminyum folyo ile kapatın. Önceden ısıtılmış 160 dereceye ayarlı fırında 40 dakika pişirin. Sıcak olarak servis yapın.

Yorumlar