Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı) Tarifi İçin Malzemeler
- 6 adet yufka
İç harcı için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet büyük boy kuru soğan
- 1 adet orta boy havuç
- 1, 5 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
- Çay kaşığı ucuyla kimyon
- Sıvı yağ
- Karabiber
- Tuz
Sosu için;
- 2 yemek kaşığı un
- 1, 5 cam şişe maden suyu
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 3 yemek kaşığı sirke
Her yufka katına serpmek için;
- 1’er tatlı kaşığı buğday nişastası
Üzeri için;
- 2 yumurta sarısı
- Susam, Çörek otu
Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı) Tarifi Yapılışı
Beklenen Tarif Geldi Canlarım.
Notunuzu almayı unutmayın.
Notunuzu almayı unutmayın.
- İlk olarak soğanımızı yemeklik doğrayıp, hafif sıvı yağ döktüğümüz tavamıza alıyoruz. Diriliği kaybolduğunda rendelediğimiz havuçlarımızı da ilave edip güzelce soteliyoruz.
- Kıymamızı ekledikten sonra; suyunu salıp çekene kadar bekliyoruz. Baharatlarını ve tuzunu katıp güzelce karıştırarak harmanlıyoruz. Ilınması için bir kenarda biraz dinlendiriyoruz.
- Tepsimiz üzerine 1 kat yufkamızı ortaya doğru toplayıp yerleştiriyoruz. Bolca sosdan ilave edip, üzerine 1 tatlı kaşığı buğday nişastası serpiyoruz. 2. Ve 3. Kat yufkaları da serip aynı işlemi tekrarlıyoruz.
- Harcımızın yarısını 3. Kat yufkanın üzerine ekleyip, 4. Kat yufkamızı seriyoruz. Sos-nişasta işlemini tekrarlayıp, 4. Katın üzerinede kalan harcı yayarak yerleştiriyoruz. Son 2 kat yufkayıda güzelce tepsiye aynı usulce koyup; Yandan artan yufkaları tepsinin en altına doğru sıkıştırıyoruz.
- Böreğimizi dilimleyip, kalan sosu üzerine döküp, 2 adet yumurtanın sarısı da sürüldükten sonra çörek otu Ve susam serperek, önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık olarak 45-50 dakika, 180 derecede pişiriyoruz.
Nefis tepsi böreğimiz hazır. Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder