11 Şubat 2018 Pazar

Yemek tarifleri - Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı)

Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1, 5 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1, 5 cam şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
Her yufka katına serpmek için;
  • 1’er tatlı kaşığı buğday nişastası
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı
  • Susam, Çörek otu

Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı) Tarifi Yapılışı

‼️Beklenen Tarif Geldi Canlarım. 👌
💓🌸Notunuzu almayı unutmayın. 😋😋
  1. İlk olarak soğanımızı yemeklik doğrayıp, hafif sıvı yağ döktüğümüz tavamıza alıyoruz. Diriliği kaybolduğunda rendelediğimiz havuçlarımızı da ilave edip güzelce soteliyoruz.
  2. Kıymamızı ekledikten sonra; suyunu salıp çekene kadar bekliyoruz. Baharatlarını ve tuzunu katıp güzelce karıştırarak harmanlıyoruz. Ilınması için bir kenarda biraz dinlendiriyoruz.
  3. Tepsimiz üzerine 1 kat yufkamızı ortaya doğru toplayıp yerleştiriyoruz. Bolca sosdan ilave edip, üzerine 1 tatlı kaşığı buğday nişastası serpiyoruz. 2. Ve 3. Kat yufkaları da serip aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Harcımızın yarısını 3. Kat yufkanın üzerine ekleyip, 4. Kat yufkamızı seriyoruz. Sos-nişasta işlemini tekrarlayıp, 4. Katın üzerinede kalan harcı yayarak yerleştiriyoruz. Son 2 kat yufkayıda güzelce tepsiye aynı usulce koyup; Yandan artan yufkaları tepsinin en altına doğru sıkıştırıyoruz.
  5. Böreğimizi dilimleyip, kalan sosu üzerine döküp, 2 adet yumurtanın sarısı da sürüldükten sonra çörek otu Ve susam serperek, önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık olarak 45-50 dakika, 180 derecede pişiriyoruz.
👌Nefis tepsi böreğimiz hazır. Afiyet olsun

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder