Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Yemek tarifleri - Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı)

Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı) Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 adet yufka
İç harcı için;
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet büyük boy kuru soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1, 5 çay kaşığı tatlı toz kırmızı biber
  • Çay kaşığı ucuyla kimyon
  • Sıvı yağ
  • Karabiber
  • Tuz
Sosu için;
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1, 5 cam şişe maden suyu
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 3 yemek kaşığı sirke
Her yufka katına serpmek için;
  • 1’er tatlı kaşığı buğday nişastası
Üzeri için;
  • 2 yumurta sarısı
  • Susam, Çörek otu

Çıtır Çıtır Kıymalı Tepsi Böreği (Nişastalı) Tarifi Yapılışı

‼️Beklenen Tarif Geldi Canlarım. 👌
💓🌸Notunuzu almayı unutmayın. 😋😋
  1. İlk olarak soğanımızı yemeklik doğrayıp, hafif sıvı yağ döktüğümüz tavamıza alıyoruz. Diriliği kaybolduğunda rendelediğimiz havuçlarımızı da ilave edip güzelce soteliyoruz.
  2. Kıymamızı ekledikten sonra; suyunu salıp çekene kadar bekliyoruz. Baharatlarını ve tuzunu katıp güzelce karıştırarak harmanlıyoruz. Ilınması için bir kenarda biraz dinlendiriyoruz.
  3. Tepsimiz üzerine 1 kat yufkamızı ortaya doğru toplayıp yerleştiriyoruz. Bolca sosdan ilave edip, üzerine 1 tatlı kaşığı buğday nişastası serpiyoruz. 2. Ve 3. Kat yufkaları da serip aynı işlemi tekrarlıyoruz.
  4. Harcımızın yarısını 3. Kat yufkanın üzerine ekleyip, 4. Kat yufkamızı seriyoruz. Sos-nişasta işlemini tekrarlayıp, 4. Katın üzerinede kalan harcı yayarak yerleştiriyoruz. Son 2 kat yufkayıda güzelce tepsiye aynı usulce koyup; Yandan artan yufkaları tepsinin en altına doğru sıkıştırıyoruz.
  5. Böreğimizi dilimleyip, kalan sosu üzerine döküp, 2 adet yumurtanın sarısı da sürüldükten sonra çörek otu Ve susam serperek, önceden ısıtılmış fırında üstü kızarana kadar yaklaşık olarak 45-50 dakika, 180 derecede pişiriyoruz.
👌Nefis tepsi böreğimiz hazır. Afiyet olsun

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?