4 Şubat 2018 Pazar

Yemek tarifleri - Un çorbası

Un çorbası tarifi için malzemeler
  • 8 su bardağı tavuk suyu 2 kahve fincanı un 30 gr tereyağıÜzeri için: 1 salçalık kırmızıbiber 1 çorba kaşığı mısırözü yağı 1 kase ufalanmış lor peyniri                                                               Un çorbası hazırlanışı
  • Tereyağını tencerede eritip unu kavurun. Tavuk suyunu azar azar ilave ederek çırpma teli yardımıyla sürekli çırparak bir taşım kaynatın. Tencerenin kapağını kapatıp kısık ateşte 15 dakika daha kaynatın.

  • Üzeri için yağı sos tenceresinde ısıtıp zar şeklinde doğranmış salçalık biberi kavurun. Ocaktan alıp lor peynirini ilave edin. Çorbayı servis kaselerine paylaştırın. Üzerlerine peynirli karışımı yayın. Sıcak servis yapın.

  • Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder