Kesme Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1 yumurta
- 1 fincan su
- 1 yemek kaşığı zeytinyağı
- Aldığı kadar un
- Tuz
Çorbası için;
- 1 adet orta boy soğan
- 1 çay bardağı kahverengi mercimek
- 1 yemek kaşığı salça
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Kesme Çorbası Tarifi Yapılışı
- Soğanları ufak ufak doğradıktan sonra tencerede sıvı yağ ile biraz kavuruyoruz.
- Sonra salçamızı ve mercimeğimizi ekleriz.
- Üstüne 1,5 litre kadar sıcak su ekleyip ateşte kaynamaya bırakırız.
- Kaynadıktan sonra altını kısıp kısık ateşte 1 saat kadar pişiririz ( kahverengi mercimek geç pişiyor )
- Daha sonra hamurunu hazırlıyoruz. Mantı hamuru gibi sert bir hamur olacak.
- Hamuru 10 dk dinlendirdikten sonra oklava ile çok ince olmayacak şekilde açıyoruz.
- 2 parmak kalınlığında önce şeritler halinde kesiyoruz.
- Sonra da o şeritleri üst üste koyup kesiyoruz. Aralarına yapışmaması için un serpiyoruz.
- Çorbamızın mercimeği piştiyse içine kesmelerimizi koyup yapışmaması için arada karıştırıyoruz. 5 dk daha piştikten sonra ocaktan alıyoruz. Afiyet olsun :)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder