Oxygen 2018/oyun

Don’t Starve oyunlarından sonra, Klei’nin yeni oyunu Oxygen Not Included sonunda karşımızda! (Early access olsa da) Sizinle daha önce Don’t Starve Together hızlı hayatta kalma rehberi paylaşmıştım. Bu oyunda da neler olup bittiğini anlayana kadar duplicant’larınız stresten altlarına yapacak, kusacak, etrafı parçalayacak ve siz onların pisliğini temizlemeye çalışırken küfredip kapatmak isteyeceksiniz. DURUN. Kapatmayın. Sakince bu yazıyı okuyun.***Bu yazının bundan sonrası oyun için spoiler içerir***
(Spoilersız başlangıç rehberi mi olur zaten!)
Oyuna başlar başlamaz ilk gördüğümüz ekran, duplicant seçim ekranı oluyor. Bilinmeyen astroidlerdeki yeraltı maceramıza 3 duplicant ile başlayacağımız ve uzun süre de bu arkadaşlarla devam edeceğimiz için bu seçim çok önemli. Duplicant özelliklerini sadece oyuna başlarken istediğimiz kadar değiştirebiliyoruz. (“Shuffle” tuşuna basarak) O yüzden elinizi korkak alıştırmayın, abanın shuffle’a.
Burada dikkat edeceğiniz 5 özellik var: En önemliden önemsize: Stress Response / Traits / Decor Expectation / Food Quality ve en son Attributes.
Stress Response: Destructive & Binge Eater’dan uzak durun. (Eşyalar & yemek önemli) Ugly Crier & Vomiter olur. (Temizlik yapılır her türlü)Traits: Mouthbreather / Loud Sleeper / Bottomless Stomach üçlüsünden kesinlikle uzak durun. Irritable Bowel & Small Bladder da sinir bozucu olabilir. Tercih etmeyin. Belirli görevleri yapamayacakları negatif trait’ler seçilebilir, tabii diğer duplicant’larla bunu dengelemeniz lazım. Mesela üç gastrophobia’lı duplicant edinirseniz, yemeğe dair bir şey asla yapmacakları için yemek olayı kabusa dönüşebilir.
Decor Expectation: Ne kadar düşük, o kadar iyi. ben en fazla -5.00 olmalı derim.
Food Quality: Yine ne kadar düşük, o kadar iyi. üçü de Grisly (-3) olursa tadından yenmez!
Attributes: Burada üçü arasında güzel bi dengeniz olması yeter. Zamanla zaten bu özellikler gelişiyor. En çok kullanılacaklar da digging, tinkering (jeneratörde koşarken çok kullanılıyor), athletic (etrafta koşuşturma hızı) ve strength (Daha çok taşıyabiliyor, zamanla gelişmeyen tek attribute)
Belirtmekte yarar var, en az bir duplicant’ınızın Learning’i yüksek olsa oyunun başında yeni teknolojiler keşfetmek için avantajlı olur.
Bunlara uygun olarak duplicant’larımızı seçtiysek e artık Oxygen Not Included ‘a başlayalım…

Yorumlar