Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Tavuk Suyuna Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi

Tavuk Suyuna Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 20 dilim bal kabağı
  • 1 adet orta boy havuç
  • 1 adet küçük boy patates
  • 1 adet orta boy soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 adet kereviz sapı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 6 su bardağı tavuk suyu (haşlama suyuna iki adet defne yaprağı ekledim)
  • 1.5 çay bardağı ılık süt
  • 1 çay kaşığı toz şeker
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı zencefil
  • Tuz

Tavuk Suyuna Sütlü Bal Kabağı Çorbası Tarifi Yapılışı

Herkese Merhaba, 💐🌈🎈
Kış mevsiminde yapılabilecek alternatif ve şüphesiz en lezzetli çorbalardan biri olan bal kabağı çorbasını benim tarifimle çok beğeneceğinizi düşünerek☺️, şimdiye kadar denemediyseniz mutlaka denemelisiniz diyor ve hemen anlatmaya başlıyorum.😉👇👇
Tüm sebzeleri güzelce yıkayın, patates, havuç, soğan ve sarımsağın kabuklarını soyup iri iri doğrayın.
Sıvı yağı ve tereyağını, orta ateşte tencereye alın. Eridikten sonra, bir kaç dakika aralıklarla sırasıyla; soğan ve sarımsağı, patates ve havucu, bal kabakları ile kereviz sapını da ekleyerek bir kaç dakika çevirin.
Ardından tavuk suyunu ve zencefil ile şeker ilavesini yapın ve tüm sebzeler yumuşayana kadar yaklaşık yarım saat çorbanızı pişmeye bırakın.
Sebzeler ezilebilecek ölçüde yumuşadıktan sonra, tamamen pürüzsüz olana kadar blender’dan geçirin ve tekrar ocağa alın.
Süt ilavesini de yaparak, karıştırın ve pişirmeye devam edin. Bir iki dakika kaynadıktan sonra son aşamada, damak zevkinize göre tuzunu ekleyin ve altını kapatın.
Bal kabağı kokulu, nefis lezzette çorbamız servise hazırdır. 🎉✨😋😍
Afiyet olsun. 🌷🎊💕🍵🎃

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?