Terbiyeli Nefis Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler
Hamuru için;
- 1. 5 su bardağı ince bulgur
- Yarım su bardağı irmik
- 1 su bardağına yakın un
- 1 yemek kaşığı biber salçası, kimyon, tuz
Çorbası için;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 100 _150 gram kadar haşlanmış et( yada bulyon)
Sosu için;
- 6 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yumurta sarısı
- 1 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı nane
- 3 diş sarımsak, 1 limonsuyu(servisi için)
Terbiyeli Nefis Topalak Çorbası Tarifi Yapılışı
- Yoğurma kabımıza un hariç kuru malzemelarimizi alıyoruz.
- Üzerini kapatacak kadar soğuk su döküyoruz.
- Üzerine kapak kapatıp, şişmeye bırakıyoruz.
- Salçasını ekleyip yoğuruyoruz. ununu koyup elimizi ıslatarak iyice kıvam veriyoruz(macun gibi derler ya öyle)
- Kıvama gelen hamurumuzu nohut kadar parçalara ayırıp elimizi ıslatarak, yuvarlıyoruz, hamur bitene kadar, bu işlemi sürdürüyoruz.
- Tenceremize nohut ve eti didikleyip, 6 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
- Yuvarlarınımız köfteleri de atıp pişmeye bırakıyoruz. bu arada yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp çorbamızdan bir kepçe alıp yoğurtlu sosa karıştırıp, tenceremize döküyoruz.
- Tuzunu kontrol ediyoruz, kaynayınca köfteler de pişmiş olacaktır (bir tanesini ısırıp anlayabiliriz).
- Üzerine tereyağlı naneli sosu kızartıp döküyoruz.
- Sarımsağı ezip, limonla karıştırıp yanında servis yapıyoruz ( yemeyen olabilir).
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder