Terbiyeli Nefis Topalak Çorbası Tarifi

Terbiyeli Nefis Topalak Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

Hamuru için;
  • 1. 5 su bardağı ince bulgur
  • Yarım su bardağı irmik
  • 1 su bardağına yakın un
  • 1 yemek kaşığı biber salçası, kimyon, tuz
Çorbası için;
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 100 _150 gram kadar haşlanmış et( yada bulyon)
Sosu için;
  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı, yarım çay bardağı sıvı yağ, 1 yemek kaşığı nane
  • 3 diş sarımsak, 1 limonsuyu(servisi için)

Terbiyeli Nefis Topalak Çorbası Tarifi Yapılışı



  1. Yoğurma kabımıza un hariç kuru malzemelarimizi alıyoruz.
  2. Üzerini kapatacak kadar soğuk su döküyoruz.
  3. Üzerine kapak kapatıp, şişmeye bırakıyoruz.
  4. Salçasını ekleyip yoğuruyoruz. ununu koyup elimizi ıslatarak iyice kıvam veriyoruz(macun gibi derler ya öyle)
  5. Kıvama gelen hamurumuzu nohut kadar parçalara ayırıp elimizi ıslatarak, yuvarlıyoruz, hamur bitene kadar, bu işlemi sürdürüyoruz.
  6. Tenceremize nohut ve eti didikleyip, 6 su bardağı su koyup kaynamaya bırakıyoruz.
  7. Yuvarlarınımız köfteleri de atıp pişmeye bırakıyoruz. bu arada yoğurt ve yumurta sarısını çırpıp çorbamızdan bir kepçe alıp yoğurtlu sosa karıştırıp, tenceremize döküyoruz.
  8. Tuzunu kontrol ediyoruz, kaynayınca köfteler de pişmiş olacaktır (bir tanesini ısırıp anlayabiliriz).
  9. Üzerine tereyağlı naneli sosu kızartıp döküyoruz.
  10. Sarımsağı ezip, limonla karıştırıp yanında servis yapıyoruz ( yemeyen olabilir).
    Afiyet olsun.

Yorumlar