4 Şubat 2019 Pazartesi

Efsane Tavuk Fajita Tarifi

Efsane Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler

Tavuk Kısmı İçin;
  • 750 gr tavuk ızgara ( derisi ve kemikleri çıkarılacak)
  • 3 yemek kaşığı soya sosu (lezzet ve renk veriyor)
  • 4 diş dövülmüş sarımsak
  • 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çay kaşığı toz biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı tuz. ( Baharatları arttırıp azaltmak size kalmış)
Sebze Kısmı İçin;
  • 2 orta boy kuru soğan
  • 4-5 adet yeşil biber veya 2 dolmalık biber
  • 2 adet kapya biber
  • 4 yemek kaşığı zeytin yağı
  • Tuz
  • Karabiber
  • Toz biber

Efsane Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı

Fajita ya da Fajitas, Meksika mutfağına ait bir yemektir. Aslında Amerikada Meksika sınırında yaşayan Meksikalıların yaptığı bir yemektir. Tex-Mex mutfağı daha doğru olur.
Tek kelimeyle harika. Her damağa hitap edeceğine eminim. Yapması karışık gibi görünse de çok ama çok basit.
  1. Tavuğumuzu ve biberlerimizi jülyen şeklinde uzunlamasına, soğanlarımızı ise yarım ay şeklinde doğruyoruz.
  2. Tavuk kısmında yazan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz ve tavuğun iyice karışım ile harmanlanmasını sağlıyoruz.
  3. En az 2 saat dolapta ağzını streçleyerek dinlendirirsek çok daha güzel olur.
  4. Sebze kısmında yazan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz.
  5. Ayrı ayrı tavalarda aynı anda pişirilebilir ancak ben sac tava kullandığım için önce sebzeyi sonra ise tavuğu ayrı ayrı pişirdim.
  6. Sac tavaya veya teflona biraz sıvı yağ ile sebze karışımı alınır ve sebzenin ezilmesini engellemek için çok karıştırılmadan ara ara çevirilerek pişirilir.
  7. Sebzeyi diri sevmeyenler pişerken üzerine kapak kapatarak sebzeyi öldürebilir.
  8. Pişen sebzeler tabağa alınır ve tavuklarda aynı şekilde pişirilir.
  9. Tavuklar piştikten sonra sebzeler tavukların üzerine dökülür ve birkaç dakika ateşte harmanlandıktan sonra kapatılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder