Efsane Tavuk Fajita Tarifi İçin Malzemeler
Tavuk Kısmı İçin;
- 750 gr tavuk ızgara ( derisi ve kemikleri çıkarılacak)
- 3 yemek kaşığı soya sosu (lezzet ve renk veriyor)
- 4 diş dövülmüş sarımsak
- 4-5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 çay kaşığı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı tuz. ( Baharatları arttırıp azaltmak size kalmış)
Sebze Kısmı İçin;
- 2 orta boy kuru soğan
- 4-5 adet yeşil biber veya 2 dolmalık biber
- 2 adet kapya biber
- 4 yemek kaşığı zeytin yağı
- Tuz
- Karabiber
- Toz biber
Efsane Tavuk Fajita Tarifi Yapılışı
Fajita ya da Fajitas, Meksika mutfağına ait bir yemektir. Aslında Amerikada Meksika sınırında yaşayan Meksikalıların yaptığı bir yemektir. Tex-Mex mutfağı daha doğru olur.
Tek kelimeyle harika. Her damağa hitap edeceğine eminim. Yapması karışık gibi görünse de çok ama çok basit.
- Tavuğumuzu ve biberlerimizi jülyen şeklinde uzunlamasına, soğanlarımızı ise yarım ay şeklinde doğruyoruz.
- Tavuk kısmında yazan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz ve tavuğun iyice karışım ile harmanlanmasını sağlıyoruz.
- En az 2 saat dolapta ağzını streçleyerek dinlendirirsek çok daha güzel olur.
- Sebze kısmında yazan tüm malzemeleri bir kabın içerisine alıp karıştırıyoruz.
- Ayrı ayrı tavalarda aynı anda pişirilebilir ancak ben sac tava kullandığım için önce sebzeyi sonra ise tavuğu ayrı ayrı pişirdim.
- Sac tavaya veya teflona biraz sıvı yağ ile sebze karışımı alınır ve sebzenin ezilmesini engellemek için çok karıştırılmadan ara ara çevirilerek pişirilir.
- Sebzeyi diri sevmeyenler pişerken üzerine kapak kapatarak sebzeyi öldürebilir.
- Pişen sebzeler tabağa alınır ve tavuklarda aynı şekilde pişirilir.
- Tavuklar piştikten sonra sebzeler tavukların üzerine dökülür ve birkaç dakika ateşte harmanlandıktan sonra kapatılır. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder