2 Şubat 2019 Cumartesi

Özbek Pilavı (Tek Kelimeyle Muhteşem) Tarifi

Özbek Pilavı (Tek Kelimeyle Muhteşem) Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kuru soğan
  • Yarım havuç
  • 1 su bardağı pirinç
  • 200 gram kadar tavuk göğsü
  • 1 tatlı kaşığı kuş üzümü
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığından az karabiber
  • 1 çay kaşığından az kimyon
  • 1 çay kaşığı nane
  • 1 çay kaşığı kırmızı toz biber
  • 4 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2.5 su bardağı tavuk suyu

Özbek Pilavı (Tek Kelimeyle Muhteşem) Tarifi Yapılışı



Düdüklü tencerede önce tavuğumuzu haşlayalım ki sonra suyunu ve kendisini kullanacağız. 😋 Tavuk haşlanıp soğuduktan sonra eti kalın kalın didikleyelim bir köşede dursun. Bizde geçelim pilavımızın yapılışına 👍👍👍👇👇👇👇
İlk olarak yağımızı tencereye alıyoruz ve soğanları da alarak kavuruyoruz. Kavrulan soğanlarımızın üzerine kibrit çöpü şeklinde doğradığımız havuçlarımızı alıyoruz ve havuçların rengi değişene kadar kavuruyoruz. Bu kavurma işlemini ocağın en küçük kısmında yapın ki havuç çiğ kalmasın iyice pişsin. Rengi değişen havuçlarımızın üzerine yıkayıp süzdüğümüz pirinçlerimizi alıyoruz ve 6-7 dk kadar iyice kavuruyoruz. Kavrulan karışımın üzerine tuz, kuş üzümü ve baharatlarımızı da ilave ettikten sonra
sadece tavuk suyumuzu ilave edelim. Ben normal su kullanmadım. Kısık ateşte kapağını kapatarak 30 dakika kadar pişmeye bırakıyoruz. Pilav pişip demlendikten sonra etrafına veya içine didiklediğimiz tavukları ilave edip servis edelim. 👌

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder