23 Şubat 2019 Cumartesi

Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi

Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

Köfte için;
  • 500 gram kıyma
  • 1 adet soğan(rendelenmiş)
  • 1 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • Tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
  • 2 adet orta boy patates
  • Domates
  • Biber
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 1, 5 su bardağı su (salçayı açmak için)

Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Köfte malzemelerinin hepsini karıştırıp güzelce yoğuralım.
  2. Buzdolabına koyalım ve 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
  3. Sonra dolaptan çıkaralım ve hafifçe yağlanmış borcama elimizle bastırarak yayalım.
  4. Üzerine ince ince dilimlemiş olduğumuz patatesleri dizelim.
  5. Domates ve biberleri de dizelim.
  6. Salçayı suyla karıştırarak durultalım ve malzemelerin üzerine eşit olarak dökelim.
  7. 175-180 derece fırında pişirelim.
  8. Çatalla kontrol edelim patatesler pişince fırından çıkarıp servise hazırlayalım.
  9. Nefis yemeğimiz hazır afiyet olsun 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder