Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
Köfte için;
- 500 gram kıyma
- 1 adet soğan(rendelenmiş)
- 1 adet yumurta
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- Tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı kimyon
Üzeri için;
- 2 adet orta boy patates
- Domates
- Biber
- 1 yemek kaşığı salça
- 1, 5 su bardağı su (salçayı açmak için)
Patatesli Tepsi Kebabı Tarifi Yapılışı
- Köfte malzemelerinin hepsini karıştırıp güzelce yoğuralım.
- Buzdolabına koyalım ve 3-4 saat dinlenmeye bırakalım.
- Sonra dolaptan çıkaralım ve hafifçe yağlanmış borcama elimizle bastırarak yayalım.
- Üzerine ince ince dilimlemiş olduğumuz patatesleri dizelim.
- Domates ve biberleri de dizelim.
- Salçayı suyla karıştırarak durultalım ve malzemelerin üzerine eşit olarak dökelim.
- 175-180 derece fırında pişirelim.
- Çatalla kontrol edelim patatesler pişince fırından çıkarıp servise hazırlayalım.
- Nefis yemeğimiz hazır afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder