Tavuklu Krep Bohçası Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
- 2 su bardağı süt
- 2 yumurta
- yarım çay bardağı sıvı yağ
- tuz
- bir tutam dereotu
- Krep hamuru olacak kadar un (9-10 yemek kaşığı yaklaşık)
İç malzeme;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 parça tavuk göğsü(350 gr kadar)
- 1 adet soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 adet orta boy patates
- 1 su bardağı haşlanmış bezelye
- tuz
- pulbiber
- karabiber
Beşamel sos için;
- 1. 5 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1. 5 yemek kaşığı un
- tuz
Üzerine;
- Kaşar peyniri rendesi
Tavuklu Krep Bohçası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle krepi hazırlıyoruz: Yumurtayı bir kasede çırpıyoruz.
- Üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz.
- Dereotunu ince kıyıp karışıma ekliyoruz.
- Teflon tavayı ısıtıyoruz, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişiriyoruz.
- Soğumaya bırakıyoruz.
- İç malzeme için patatesi küp doğrayıp az yağda kızartıyoruz.
- Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
- Eti ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
- Salçayı ekliyoruz.
- 5 dk daha kavurup patatesi bezelyeyi tuzu ekleyip bir süre daha çevirip ocaktan alıyoruz.
- Bir kase üzerine krepi alıyoruz.
- İç malzemeden koyup bohça şeklinde katlıyoruz.
- Kürdan ile kapatıyoruz.
- Tepsiye ters çeviriyoruz.
- Tüm kreplere aynı işlemi uyguluyoruz.
- Beşamel sos için: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
- Sütü, tuzu ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
- Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırıyoruz.
- En son üzerine Kaşar peyniri rendesi ekliyoruz.
- Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutuyoruz (yaklaşık 15-20 dk).
Not: İç malzeme çeşitlendirilebilir. Ben bazen kırmızı biber, yeşil biber, hazır garnitür yada havuç, patlıcan ekliyorum. Kesinlikle denemenizi öneririm
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder