Tavuklu Krep Bohçası Tarifi İçin Malzemeler
Krep için;
- 2 su bardağı süt
 - 2 yumurta
 - yarım çay bardağı sıvı yağ
 - tuz
 - bir tutam dereotu
 - Krep hamuru olacak kadar un (9-10 yemek kaşığı yaklaşık)
 
İç malzeme;
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
 - 2 parça tavuk göğsü(350 gr kadar)
 - 1 adet soğan
 - 1 tatlı kaşığı domates salçası
 - 1 adet orta boy patates
 - 1 su bardağı haşlanmış bezelye
 - tuz
 - pulbiber
 - karabiber
 
Beşamel sos için;
- 1. 5 su bardağı süt
 - 1 yemek kaşığı tereyağı
 - 1. 5 yemek kaşığı un
 - tuz
 
Üzerine;
- Kaşar peyniri rendesi
 
Tavuklu Krep Bohçası Tarifi Yapılışı
- Öncelikle krepi hazırlıyoruz: Yumurtayı bir kasede çırpıyoruz.
 - Üzerine sıvı yağı, sütü, unu, tuzu ekleyip çırpıcı ile iyice karıştırıyoruz.
 - Dereotunu ince kıyıp karışıma ekliyoruz.
 - Teflon tavayı ısıtıyoruz, kepçe ile karışımdan döküp her iki tarafını da pişiriyoruz.
 - Soğumaya bırakıyoruz.
 - İç malzeme için patatesi küp doğrayıp az yağda kızartıyoruz.
 - Soğanı yemeklik doğrayıp sıvı yağda kavuruyoruz.
 - Eti ekleyip suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz.
 - Salçayı ekliyoruz.
 - 5 dk daha kavurup patatesi bezelyeyi tuzu ekleyip bir süre daha çevirip ocaktan alıyoruz.
 - Bir kase üzerine krepi alıyoruz.
 - İç malzemeden koyup bohça şeklinde katlıyoruz.
 - Kürdan ile kapatıyoruz.
 - Tepsiye ters çeviriyoruz.
 - Tüm kreplere aynı işlemi uyguluyoruz.
 - Beşamel sos için: Tereyağı ve unu pembeleşinceye kadar kavuruyoruz.
 - Sütü, tuzu ekleyip koyulaşıncaya kadar karıştırıyoruz.
 - Tepsideki bohçaların üzerine beşamel sostan paylaştırıyoruz.
 - En son üzerine Kaşar peyniri rendesi ekliyoruz.
 - Peynirler eriyip kızarana kadar fırında tutuyoruz (yaklaşık 15-20 dk).
 
Not: İç malzeme çeşitlendirilebilir. Ben bazen kırmızı biber, yeşil biber, hazır garnitür yada havuç, patlıcan ekliyorum. Kesinlikle denemenizi öneririm
Afiyet olsun
Yorumlar
Yorum Gönder