Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi Malzemeler
- 2 adet baget tavuk veya göğüs
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay bardağı pirinç
- 4 su bardağı kaynar su
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- Damak tadınıza göre limon suyu
- 1 diş sarımsak
Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı
- Tavuklar içine sarımsak ve tuz da eklenerek üzerini geçecek kadar suyla haşlanmak üzere ocağa alınır.
- 4 su bardağı suya pirinçleri ve biraz tuzu ekleyip 15 dakika kaynatın.
- Bu sırada yoğurdu bir kaseye alıp üzerine un ekleyip iyice çırpın.
- Daha sonra haşlanan tavuk suyunu pirinçlerin olduğu tencereye ekleyin.
- Tavukları da didip çorbanın içinde ekleyin.
- Çırptığınız yoğurda çorbadan 1-2 kepçe ekleyip karıştırın ki yoğurt kesilmesin.
- Daha sonra ılımış halde olan yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş karıştıra karıştıra ekleyin.
- En son çorbayı ocaktan almadan önce tereyağını bir kapta eritip üzerine nane ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirip çorbayı ocaktan alın.
- Limon suyunu seviyorsanız ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder