Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi                                                                                                                     Malzemeler
  • 2 adet baget tavuk veya göğüs
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 çay bardağı pirinç
  • 4 su bardağı kaynar su
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • Damak tadınıza göre limon suyu
  • 1 diş sarımsak

Tavuklu Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

  1. Tavuklar içine sarımsak ve tuz da eklenerek üzerini geçecek kadar suyla haşlanmak üzere ocağa alınır.
  2. 4 su bardağı suya pirinçleri ve biraz tuzu ekleyip 15 dakika kaynatın.
  3. Bu sırada yoğurdu bir kaseye alıp üzerine un ekleyip iyice çırpın.
  4. Daha sonra haşlanan tavuk suyunu pirinçlerin olduğu tencereye ekleyin.
  5. Tavukları da didip çorbanın içinde ekleyin.
  6. Çırptığınız yoğurda çorbadan 1-2 kepçe ekleyip karıştırın ki yoğurt kesilmesin.
  7. Daha sonra ılımış halde olan yoğurtlu karışımı çorbaya yavaş yavaş karıştıra karıştıra ekleyin.
  8. En son çorbayı ocaktan almadan önce tereyağını bir kapta eritip üzerine nane ekleyin ve çorbanın üzerine gezdirip çorbayı ocaktan alın.
  9. Limon suyunu seviyorsanız ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun.

Yorumlar