19 Mart 2019 Salı

Fırında Tavuklu Sebze Kebabı Tarifi

Fırında Tavuklu Sebze Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
1 tavuk göğsü
2 su bardağı haşlanmış bezelye
5 orta boy patates
2 adet havuç
1 kapya biber
2 yeşil biber
3 diş sarımsak
1 yemek kaşığı biber-domates salçası karışımı
2 su bardağı su
Karabiber
Tuz
Patatesi kızartmak için ;

Yeterince zeytinyağ
Eti sotelemek için ;

3 yemek kaşığı zeytinyağ
Üzeri için ;

2 çeri domates
1 yeşil biber
Fırında Tavuklu Sebze Kebabı Tarifi Yapılışı
Patatesleri soyup küp küp doğrayarak kızgın yağda kızartıyoruz.
Bir peçete serili tabağa alarak fazla yağını süzdürüyoruz.
Tavuğu da küp küp doğrayarak yıkayıp süzdürüyoruz.
Zeytinyağını yapışmaz tavaya alarak kızdırdıktan sonra etleri ekliyoruz.
Suyunu salıp çekene kadar kavuruyoruz.
Salçayı ilave edip bir iki tur kavurduktan sonra haşlanmış bezelye, yemeklik doğranmış biberleri ekliyoruz.
Birkaç parçaya böldüğümüz sarımsakları ekleyip bir iki tur karıştırdıktan sonra tuz ve 1 su bardağı su ilave ediyoruz.
Bir taşım kaynatarak altını kapatıyoruz.
Büyük boy borcamın en altına patates üstüne de hazırladığımız harcı yerleştiriyoruz.
Domates dilimi ve ince doğranmış biberle süslüyoruz.
Karabiber serperek 1 su bardağı sıcak su ekliyoruz.
Önceden ısıttığımız 180 derece fırında 15-20 dakika fırınlıyoruz. (Yemeği fırından çıkarmadan önce suyunu kontrol edin. Patatesler suyunu çekeceği için suyunu tamamen çekmişse bir miktar daha sıcak su ekleyebilirsiniz. )
Yemeğimizi pilav ve içecek eşliğinde servis ediyoruz. 🍗🍴
Kolay ve lezzetli bir ana yemek.
Deneyeceklere afiyet olsun. ☺

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder