Kremalı Mantar Çorbası (Sarımsaklı Ve Sirkeli) Tarifi İçin Malzemeler
- 6-7 adet orta boy mantar
- 1 adet orta boy kuru soğan
- 1 diş ezilmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı sıvı yağ
- 6 su bardağı kaynar su
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı sirke
- İstediğiniz kadar karabiber
- Yarım limon suyu
- 200 ml krema
- İnce ince kıyılmış maydanoz
- Dilerseniz dereotu (kurusunu kullandım)
Sosu İçin ;
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
Hazırlanışı
(Mantarlarımızı dilerseniz soyabilirsiniz dilerseniz yıkayabilirsiniz)
- Öncelikle bize kaynar su lazım o yüzden çorbamızın 6 bardak kaynar suyunu hazır edelim.
- Şimdi ise mantarlarımızı haşlayacağımız için ufak bir tencerede 3 bardağa yakın su kaynatıyoruz.
- Su kaynayana kadar mantarları ince ince küçük olacak şekilde doğruyoruz.
- Kaynayan suyun içine 4-5 damla limon suyu damlatıyoruz. (mantarlarımızın kararmaması için. )
- Kaynayan suda doğradığımız mantarları 5 dakika haşlıyoruz. haşlanan mantarları süzüyoruz ve üzerine biraz soğuk su gezdiriyoruz.
- Çorbamızı yapacağımız tenceremizde önce yağlarımızı eritiyoruz.
- İnce ince doğradığımız soğanı ve ezdiğimiz sarımsağı pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Ardından haşladığımız mantarlarımızı ilave ediyoruz. 5 dakika daha kavuruyoruz.
- Üzerine 6 bardak kaynar suyumuzu ilave ediyoruz. çorbamız bir kaç dakika kaynarken sosunu hazırlayalım.
- Bir kasenin içinde unu, yoğurdu güzelce çırpalım. içerisine çorbamızın kaynayan suyundan 3 kaşık su ekleyelim. (kıvamının açılması için hemde yoğurdun kesilmemesi için).
- Çorbamız 5 dakikaya yakın kaynadıktan sonra sosumuzu yavaş yavaş çorbamıza dökelim devamlı karıştıralım.
- Tuzunu, sirkesini, limon suyunu, karabiberini ekleyelim.
- Çorbamızın mantarı güzelce piştikten sonra ocaktan almadan önce 1 kutu kremayı ilave ediyoruz.
- 3, 4 dakika daha devamlı karıştırdıktan sonra maydanozu ve dere otunu da ilave edip ocağı kapatıyoruz. Servise hazır.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder