27 Mart 2019 Çarşamba

Magnolia Tarifi

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet vanilya
  • 1 kutu krema ( 200 ml)
  • 2 paket eti Burçak bisküvi
  • 3 adet muz

Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. İlk iş olarak bisküvileri rondo da çekip toz haline getiriyoruz.
  2. Muhallebisi için süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, unu ve vanilyayı tencereye alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  3. Ocak’tan alınan muhallebinin içine kremayı döküp telle pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz.
  4. Bardaklara öncelikle çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.
  5. Sonra bardağın kenarlarına dilimlediğimiz muzlardan yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine 2 kepçe kadar muhallebimizden döküp en üstüne tekrar bisküviden koyuyoruz.
  7. 3-4 saat buzdolabında dillendirdikten sonra servis yapabilirsiniz ☺️Hem çok hafif hemde çok lezzetli bir tarif şimdiden afiyet olsun😋

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder