Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Magnolia Tarifi

Magnolia Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2 adet yumurta sarısı
  • 1 Türk kahvesi fincanı mısır nişastası
  • 2 yemek kaşığı tepeleme un
  • 1 adet vanilya
  • 1 kutu krema ( 200 ml)
  • 2 paket eti Burçak bisküvi
  • 3 adet muz

Magnolia Tarifi Yapılışı

  1. İlk iş olarak bisküvileri rondo da çekip toz haline getiriyoruz.
  2. Muhallebisi için süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, unu ve vanilyayı tencereye alıp göz göz olana kadar pişiriyoruz.
  3. Ocak’tan alınan muhallebinin içine kremayı döküp telle pürüzsüz olacak şekilde karıştırıyoruz.
  4. Bardaklara öncelikle çektiğimiz bisküvilerden 2 yemek kaşığı kadar koyuyoruz.
  5. Sonra bardağın kenarlarına dilimlediğimiz muzlardan yerleştiriyoruz.
  6. Üzerine 2 kepçe kadar muhallebimizden döküp en üstüne tekrar bisküviden koyuyoruz.
  7. 3-4 saat buzdolabında dillendirdikten sonra servis yapabilirsiniz ☺️Hem çok hafif hemde çok lezzetli bir tarif şimdiden afiyet olsun😋

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?