19 Mart 2019 Salı

Mısırlı Bulgur Pilavı ( Tane Tane ) Tarifi

Mısırlı Bulgur Pilavı ( Tane Tane ) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı bulgur
  • 2 su bardağı su
  • 1/2 (yarım) paket tavuk bulyon
  • Tuz
  • Nane
  • 1 adet orta boy domates
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • Sivri veya çarliston biber
  • Tel şehriye
  • 2 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağ
  • Süt mısır ( dondurulmuş veya konserve )

Mısırlı Bulgur Pilavı ( Tane Tane ) Tarifi Yapılışı

Merhabalar;
Teflon veya seramik tencereye sıvı yağı, tel şehriye ve küp küp doğranan biberleri alalım. Hafif kavuralım.
Ardından yıkanan bulguru ve tereyağını ekleyelim. Biraz kavuralım. Kabukları soyulup küp küp doğranan domatesi ve salçayı ekleyip biraz daha kavuralım. Üzerine suyu, tuz ve bulyonu ekleyip kapağını kapatalım. Kaynamaya başladığında altını kısalım.
Suyun yarısını çektiğinde mısırı ekleyelim. Pişmeye devam etsin.
Tamamen suyunu çekip piştiğinde altını kapatalım üzerine naneyi ekleyelim güzelce karıştırıp dinlenmesi için 15 dk. Bekleyelim. Ardından servis edelim.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder