Mısırlı Nohutlu Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay fincanı haşlanmış tane mısır
- 1 yemek kaşığı tereyağ yağ
- Yarım çay bardağı sıvı yağ, tuz, bulyon yada (et suyu)
- 1 küçük küp şeker
- 6 damla limon suyu
- 3 buçuk su bardağı kaynar su
Mısırlı Nohutlu Pirinç Pilavı (Tane Tane) Tarifi Yapılışı
1. Pirincimizi ılık tuzlu suda en az 20 dakika bekletiyoruz.
2. Ocağımızı açıp, yapışmayan tenceremizde yağlarımızı eritiyoruz iyice yıkadığımız pirinci kavuruyoruz, küp şekeri, tuzu, limon suyunu ve bulyon unu ekliyoruz.
3. Bir taraftan da 3 buçuk su bardağı suyu kayntıyoruz.
4. Mısırı ve nohutu da ilave ediyoruz, kaynamış suyunu döküyoruz, kaynayınca altını kısıp demlemeye bırakıyoruz.
5. Suyunu çekince ocağımızı kapatıp, üzerine kağıt havlu kapatıp 15 dakika dinledirip servis yapıyoruz
Afiyet olsun
2. Ocağımızı açıp, yapışmayan tenceremizde yağlarımızı eritiyoruz iyice yıkadığımız pirinci kavuruyoruz, küp şekeri, tuzu, limon suyunu ve bulyon unu ekliyoruz.
3. Bir taraftan da 3 buçuk su bardağı suyu kayntıyoruz.
4. Mısırı ve nohutu da ilave ediyoruz, kaynamış suyunu döküyoruz, kaynayınca altını kısıp demlemeye bırakıyoruz.
5. Suyunu çekince ocağımızı kapatıp, üzerine kağıt havlu kapatıp 15 dakika dinledirip servis yapıyoruz
Afiyet olsun
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder