24 Mart 2019 Pazar

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 3 adet yufka
  • 4 adet patlıcan
  • Kızartmak İçin ayçiçek yağı
  • Tuz
Yufka Sosu İçin ;
  • 1 çay bardağı süt
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
Köftesi İçin ;
  • 500 gram kıyma
  • 2 adet soğan
  • Karabiber
  • Tuz
Üzeri İçin ;
  • Sarımsaklı yoğurt
  • Tereyağı
  • Pul biber

Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı

  1. Patlıcanları şerit şeklinde soyalım ince uzun keselim.
  2. Tuzlayıp Ayçiçek yağında biraz pembeşinceye kadar kızartalım çok kurutmayalım kızartmak istemezseniz fırın tepsisinde üzerlerine yağ sürüp pişirebilirsiniz.
  3. Köftesi için uygun bir kaba kıyma, soğan, tuz ve karabiberi ilave edip yoğuralım.
  4. Yufka sosu İçin yufkamızı tezgaha alıp süt ve sıvı yağı karıştırıp yufkaya sürelim yufkanın bir kenarını katlayalım katladığımız kısmına da sostan sürelim.
  5. Katladığımız kısma patlıcanları yan yana gelecek şekilde uzunlamasına dizelim.
  6. Köfte harcımızı da patlıcanların üzerine şerit şekilde koyup kenarlarından katlayarak rulo şeklinde saralım.
  7. Ruloyu iki parmak genişliğinde keselim pişirme kağıdı serili yuvarlak fırın kabına dik olacak şekilde yan yana dizelim.
  8. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
  9. Pişen beyti kebabımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt dökelim tereyağında kızdırdığımız pulbiberini üzerine döküp servis edelim. Herkese afiyet olsun 😊🥰🌻👏🏻🧿🌾🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder