Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 3 adet yufka
 - 4 adet patlıcan
 - Kızartmak İçin ayçiçek yağı
 - Tuz
 
Yufka Sosu İçin ;
- 1 çay bardağı süt
 - Yarım çay bardağı sıvı yağ
 
Köftesi İçin ;
- 500 gram kıyma
 - 2 adet soğan
 - Karabiber
 - Tuz
 
Üzeri İçin ;
- Sarımsaklı yoğurt
 - Tereyağı
 - Pul biber
 
Patlıcanlı Beyti Kebabı Tarifi Yapılışı
- Patlıcanları şerit şeklinde soyalım ince uzun keselim.
 - Tuzlayıp Ayçiçek yağında biraz pembeşinceye kadar kızartalım çok kurutmayalım kızartmak istemezseniz fırın tepsisinde üzerlerine yağ sürüp pişirebilirsiniz.
 - Köftesi için uygun bir kaba kıyma, soğan, tuz ve karabiberi ilave edip yoğuralım.
 - Yufka sosu İçin yufkamızı tezgaha alıp süt ve sıvı yağı karıştırıp yufkaya sürelim yufkanın bir kenarını katlayalım katladığımız kısmına da sostan sürelim.
 - Katladığımız kısma patlıcanları yan yana gelecek şekilde uzunlamasına dizelim.
 - Köfte harcımızı da patlıcanların üzerine şerit şekilde koyup kenarlarından katlayarak rulo şeklinde saralım.
 - Ruloyu iki parmak genişliğinde keselim pişirme kağıdı serili yuvarlak fırın kabına dik olacak şekilde yan yana dizelim.
 - Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarana kadar kontrollü bir şekilde pişirelim.
 - Pişen beyti kebabımızın ilk sıcaklığı çıktıktan sonra sarımsaklı yoğurt dökelim tereyağında kızdırdığımız pulbiberini üzerine döküp servis edelim. Herkese afiyet olsun 
 
Yorumlar
Yorum Gönder