Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Pirinç Pilavı (Tane Tane Tam Ölçü Şaşmaz) Tarifi

Pirinç Pilavı (Tane Tane Tam Ölçü Şaşmaz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı baldo pirinç ( en önemli püf noktası budur)
  • Tuz
  • 1 dolu yemek kaşığı tereyağı
  • 2 damla zeytinyağı
  • 1 damla limon suyu
  • 1 tatlı kaşığı arpa şehriye
Hazırlanışı
2 kişilik yapacak iseniz 1 çay bardağı
4 kişilik yapacak iseniz 2 çay bardağı
Bu ölçüler tam dır hiç şaşmaz not edin
Eğer pirinci ıslatarak yapacaksınız 1 ölçüye 1. 5 bardak su koyulur
Yani 1 çay bardağı önden sıcak su ile 15 dakika ıslatılmış pirince 1. 5 çay bardağı su koyulur
Önceden ıslatılmamış 1 çay bardağı pirince 2 bardak su koyulur
2 çay bardağından yapacak olanlar önceden sıcak su ile ıslanırsa pirinç 3 çay bardağı su koyacak
2 çay bardağından ıslatmadan yapanlar ise 4 çay bardağı su koyacak. Bu böyle devam eder
BİSMİLLAHİRRAHMANİRRAHİM SELAMÜN ALEYKÜM
En güzel pirinç pilavı nasıl olur benim olmuyor bunu yapanlar nasıl yapıyor diyenler buyurun burada anlattım 🧕🏻👍🏻En ince ayrıntısına kadar hiç yorulmayın artık.
  1. 2 kişilik yaptığım için 1 çay bardağı pirinci kaynar suda 15 dakika bekletin.
  2. Yanmaz kapaklı tava ya tereyağını koyulur.
  3. Zeytinyağ koydum 1 tatlı kaşığı kadar arpa şehriye koyulur.
  4. İsteğe bağlı koymak istemem diyenler bu ölçüye tam 1. 5 çay bardak su koyun.
  5. Arpa şehriye koyarım diyenler 1. 5 çay bardak suya 1 parmak daha fazla koyun suyu.
  6. Evet nere de kaldık arpa şehriyeyi koydum kavurun yakmayın kötü kokar tadı bozar hafif pembe kalsın.
  7. Sonra kenarda ıslanmış olan pirinçleri bol soğuk su ile yıkayın süzün.
  8. Tencereye dökün 15 saniye kavurun sonra hemen suyu ilave edin .Su kaynar su olursa iyi olur.
  9. Göz göz olunca kısık ateşe alın.
  10. Suyunu çektiğini görünce de altını kapatın.
  11. Pamuklu sofra bezine sarın 15 dakika dinlensin.
Ve Muhteşem Sonuç 🍚👍🏻👍🏻
Güzelce servis edin ister kuru fasulye ile ister et tavuk ile

Afiyet şifa olsun İnşaAllah 🧕🏻🤲🏼🍛😋👍🏻

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?