11 Mart 2019 Pazartesi

Pırasa Yemeği Tarifi

Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 adet büyük boy pırasa
  • 5 adet havuç
  • 2-3 yemek kaşığı pirinç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • Yarım limonun suyu
  • 3, 5 su bardağı su
  • Tuz

Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı

Herkese hayırlı günler diliyorum. Annemden öğrendiğim bu yemeği sizinle de paylaşmak istedim buyrun.

  1. Önce pirinçi ıslatalım ki nişastası çıksın.
  2. Pırasayı dilimleyip suda bekletelim ki, kumu çıksın.
  3. Havuçları dilimleyelim.
  4. Tencerede sıvı yağı ısıtalım ve yıkanmış pırasayı orta ateşte kavuralım.
  5. Hafif rengi dönüp yumuşayınca havuçları da ilave edelim, Karıştırıp kavurmaya devam edelim.
  6. Pirinç, limon suyu ve salçayı da ilave edelim, güzelce karıştıralım ve son olarak tuz ve suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
  7. Ara sıra pirinçler dibine çökmesin diye karıştıralım. Pirinçler tamamen pişince yemeğimizde hazır duruma gelmiştir.
Herkese afiyet olsun ♥️

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder