Pırasa Yemeği Tarifi İçin Malzemeler
- 1 adet büyük boy pırasa
- 5 adet havuç
- 2-3 yemek kaşığı pirinç
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım limonun suyu
- 3, 5 su bardağı su
- Tuz
Pırasa Yemeği Tarifi Yapılışı
Herkese hayırlı günler diliyorum. Annemden öğrendiğim bu yemeği sizinle de paylaşmak istedim buyrun.
- Önce pirinçi ıslatalım ki nişastası çıksın.
- Pırasayı dilimleyip suda bekletelim ki, kumu çıksın.
- Havuçları dilimleyelim.
- Tencerede sıvı yağı ısıtalım ve yıkanmış pırasayı orta ateşte kavuralım.
- Hafif rengi dönüp yumuşayınca havuçları da ilave edelim, Karıştırıp kavurmaya devam edelim.
- Pirinç, limon suyu ve salçayı da ilave edelim, güzelce karıştıralım ve son olarak tuz ve suyu ekleyelim ve kısık ateşte pişmeye bırakalım.
- Ara sıra pirinçler dibine çökmesin diye karıştıralım. Pirinçler tamamen pişince yemeğimizde hazır duruma gelmiştir.
Herkese afiyet olsun ♥️
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder