Android telefonlara iPhone özelliği geliyor!

Android Q, deep press adı verilen ve ilk kez Apple’ın 2014 yılında Apple Watchile tanıttığı Force Touch veya 3D Touch benzeri bir özellikle bu yıl destekleyen tüm Android cihazlarda aktif olacak.Deep Press nedir? Ne zaman kullanılabilir olacak?
Google’ın Android geliştirici makalelerinde yer alan bilgilere göre, Android Q işletim sistemi deep press adı verilen ve iOS tarafında Force Touch veya 3D Touch olarak da bilinen bir özelliği destekleyecek.

Android tarafında kullanışlı olabilecek bu özellik üçüncü parti uygulamalarla kısıtlı işlevsellikle kullanılabiliyordu ancak Google’ın bu konuda çok daha geniş bir işlem yelpazesi sunması bekleniyor. Deep Press’in detayları açığa çıktıkça çoğu akıllı telefon üreticisinin tasarım stratejilerinin ne derece etkileneceği merak konusu.

Bu yıl içinde hangi Android sürümünde geleceği ve bu özelliğin donanım tabanlı mı yoksa sadece yazılımsal bir düzenleme ile mi aktif edileceği henüz bilinmiyor ancak Google’a yakın kaynaklara göre Android Q‘nun kararlı sürümünün çıkış yapmasından birkaç ay sonra, Ekim ayında tanıtılması beklenen Google Pixel 4‘te ilk kez sahneye çıkması mümkün olabilir.

Yorumlar