Apple Arcade oyun servisi için büyük ödeme!

Apple‘ın Mart ayı etkinliğinde açıkladığı Arcade, bu yıl kullanıma açılacak.Financial Times raporu ise Apple’ın Arcade oyun abonelik hizmeti bünyesine yeni oyunlar katmak için yüz milyonlarca dolar harcadığını vurguladı!

pple Arcade için yüz milyonlarca dolar ödedi!

Apple Arcade‘in 100‘den fazla oyun ile sunulması planlanıyor ve şirket o oyunlara 500 milyon doların üzerinde para harcayacak. Apple geliştiricileri elinde tutabilmek için avans, oyun geliştirme maliyetlerinin karşılanması ve birçok farklı ödeme yaptığı ortaya çıktı.
Apple Arcade için yüz milyonlarca dolar ödedi! ShiftDelete.Net (1)
Şirket ayrıca oyunlarını Arcade‘e özgü tutmaları ve Google Play veya Xbox Game Pass gibi başka platformlarda yayınlamaması durumunda geliştiricilere ekstra teşvikler sunuyor. Tabii ki bu durum Arcade sisteminin ilk açıldığı birkaç ay için geçerli olacak. Daha sonrasında geliştiriciler oyunlarını istedikleri platformda sunabilecekler.

Apple Arcade oyun servisi nedir?

Apple Arcade ile iPhoneiPad ve macOS müşterilerine abonelik tabanlı bir oyun hizmeti sunmak istiyor. Şirketin asıl amacı yüksek kaliteli ve zengin hikayeli oyunlar sunmak olacak. Ayrıca bu abonelik sisteminde oyun içi satın alımlar vereklamlar olmayacak.
Bu oyunlar aynı zamanda Apple’ın ekosistemindeki tüm cihazlarla uyumlu olacak ve ilerlemelerini cihazlar arasında senkronize edecek, yani iPhone ile bir oyun oynamaya başlayıp iPad veya Mac ile devam edebileceksiniz.
Apple Arcade için yüz milyonlarca dolar ödedi! ShiftDelete.Net (2)
Apple, Mart ayı etkinliğinde Arcade‘i tanıtırken, fiyatı hakkında hiçbir bilgi vermedi. Fakat bu abonelik hizmetinin ayda 7.99 ila 9.99 doları civarında olması bekleniyor. Türkiye için ne zaman sunulacağı veya fiyatının ne olacağı konusunda herhangi bir bilgi yok.

Yorumlar