Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı

Bilmeyeni de sevmeyeni de yoktur arpa şehriyeli pirinç pilavının. Tane tane pirinçler ile ana yemeklerinizi şenlendirecek, misafire, eşe dosta güzel lezzetler tattıracak bu pilavın tarifi defterleriniz de yerini alsın hemen. Pilav yapmakta zorlananlar eminim ki vardır. Ancak kimse ilk deneyimi kötü olunca pes etmemeli ve daha çok yapmayı denemelidir. Elinizi bir kere alıştırınca hep o güzel sonuçla karşılaşacaksınız.
Et yemeklerinizin yanına yakışacak, mideleri bayram ettirecek arpa şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır? merak edenler tarifime bakabilirler. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
  • 2 su bardağı pilavlık pirinç
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 yemek kaşığı arpa şehriyesi
  • 4 su bardağı su
  • Tuz

Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı

  1. 2 su bardağı pilavlık pirinci yıkayıp suyunun süzülmesi için bir süzgece alın.
  2. 2 yemek kaşığı arpa şehriyesini 1 yemek kaşığı tereyağı ile pembeleşene kadar kavurun.
  3. Süzülen pirinci tencereye ilave edin.
  4. 1 yemek kaşığı tereyağı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
  5. 4 su bardağı suyu ilave edip tuzunu ayarlayın.
  6. Tencerenin kapağını kapatıp önce hızlı ateşte kaynatın.
  7. Kaynayınca ocağın ateşini iyice kısın.
  8. Bu şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
  9. Pilav pişince ocağın altını kapatın ve 20 dakika pilavı dinlendirin.
  10. Küçük servis kabına hafifçe bastırarak yerleştirin ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
  11. Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…

Arpa şehriyeli pirinç pilavı püf noktaları

  • İlk olarak pirinçlerinizi yarım saat tuzlu ılıktan biraz sıcak suda yarım saat kadar bekletmelisiniz. Bu pirincin nişastasının gitmesi için yapılmaktadır.
  • Pilavınızı tavuk suyu ile yapmanız tadını olumlu yönde etkileyecektir.
  • Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine temiz bir bez örterek pilavınızı 20 dakika kadar dinlendirmelisiniz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?