Bilmeyeni de sevmeyeni de yoktur arpa şehriyeli pirinç pilavının. Tane tane pirinçler ile ana yemeklerinizi şenlendirecek, misafire, eşe dosta güzel lezzetler tattıracak bu pilavın tarifi defterleriniz de yerini alsın hemen. Pilav yapmakta zorlananlar eminim ki vardır. Ancak kimse ilk deneyimi kötü olunca pes etmemeli ve daha çok yapmayı denemelidir. Elinizi bir kere alıştırınca hep o güzel sonuçla karşılaşacaksınız.
Et yemeklerinizin yanına yakışacak, mideleri bayram ettirecek arpa şehriyeli pirinç pilavı nasıl yapılır? merak edenler tarifime bakabilirler. Deneyeceklere şimdiden afiyet olsun.
- 2 su bardağı pilavlık pirinç
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 2 yemek kaşığı arpa şehriyesi
- 4 su bardağı su
- Tuz
Arpa Şehriyeli Pirinç Pilavı Tarifi Yapılışı
- 2 su bardağı pilavlık pirinci yıkayıp suyunun süzülmesi için bir süzgece alın.
- 2 yemek kaşığı arpa şehriyesini 1 yemek kaşığı tereyağı ile pembeleşene kadar kavurun.
- Süzülen pirinci tencereye ilave edin.
- 1 yemek kaşığı tereyağı da ekleyerek kavurmaya devam edin.
- 4 su bardağı suyu ilave edip tuzunu ayarlayın.
- Tencerenin kapağını kapatıp önce hızlı ateşte kaynatın.
- Kaynayınca ocağın ateşini iyice kısın.
- Bu şekilde suyunu çekene kadar pişirin.
- Pilav pişince ocağın altını kapatın ve 20 dakika pilavı dinlendirin.
- Küçük servis kabına hafifçe bastırarak yerleştirin ve servis tabağına ters çevirerek çıkarın.
- Sıcak olarak servis edin. Afiyet olsun…
Arpa şehriyeli pirinç pilavı püf noktaları
- İlk olarak pirinçlerinizi yarım saat tuzlu ılıktan biraz sıcak suda yarım saat kadar bekletmelisiniz. Bu pirincin nişastasının gitmesi için yapılmaktadır.
- Pilavınızı tavuk suyu ile yapmanız tadını olumlu yönde etkileyecektir.
- Pilavınızın altını kapattıktan sonra üzerine temiz bir bez örterek pilavınızı 20 dakika kadar dinlendirmelisiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder