29 Nisan 2019 Pazartesi

AŞIRI PRATİK Nar Gibi Kızarmış Tavuk Baget Tarifi

AŞIRI PRATİK Nar Gibi Kızarmış Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler

  • 7 adet tavuk baget
  • 5 yemek kaşığı süt (dilerseniz yoğurt da kullanılabilir)
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Kekik
  • Tuz

AŞIRI PRATİK Nar Gibi Kızarmış Tavuk Baget Tarifi Yapılışı

  1. Sosu için uygun bir kapta süt, sıvı yağ, sarımsak, pul biber, karabiber, kekik ve tuzu karıştıralım.
  2. Tavuk bagetlerimizi yıkayıp suyu süzüldükten sonra üzerlerine bıçak ile kesikler atalım. Böylece içi daha güzel pişecektir.
  3. Fırın tepsisine sar pişir’i açalım.
  4. Tavuk bagetlerin her yerine gelecek şekilde sosa bulanmasını sağlayalım ve tepsiye yan yana sıralayalım.
  5.  Artan sos olursa onu da tavukların üzerine gezdirebilirsiniz.
  6. Sar Pişir’i tavukların üzerine kapatarak kenarlarından sıkıca kapatalım. Tavuğumuz kendi buharında lezzetini dışarı vermeden pişsin :)
  7. Önceden ısıttığımız 200°C fırında 45 dakika pişirelim.
  8. Pişen tavuk bagetlerimizin üstünü açalım ve üzerleri kızarıncaya kadar tekrar fırına verelim.
  9. Nar gibi kızaran tavuk bagetlerimiz servise hazır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder