Ana içeriğe atla
AŞIRI PRATİK Nar Gibi Kızarmış Tavuk Baget Tarifi
 
AŞIRI PRATİK Nar Gibi Kızarmış Tavuk Baget Tarifi İçin Malzemeler
- 7 adet tavuk baget
 
- 5 yemek kaşığı süt (dilerseniz yoğurt da kullanılabilir)
 
- 5 yemek kaşığı sıvı yağ
 
- 1 diş sarımsak
 
- Pul biber
 
- Karabiber
 
- Kekik
 
- Tuz
 
AŞIRI PRATİK Nar Gibi Kızarmış Tavuk Baget Tarifi Yapılışı
- Sosu için uygun bir kapta süt, sıvı yağ, sarımsak, pul biber, karabiber, kekik ve tuzu karıştıralım.
 
- Tavuk bagetlerimizi yıkayıp suyu süzüldükten sonra üzerlerine bıçak ile kesikler atalım. Böylece içi daha güzel pişecektir.
 
- Fırın tepsisine sar pişir’i açalım.
 
- Tavuk bagetlerin her yerine gelecek şekilde sosa bulanmasını sağlayalım ve tepsiye yan yana sıralayalım.
 
-  Artan sos olursa onu da tavukların üzerine gezdirebilirsiniz.
 
- Sar Pişir’i tavukların üzerine kapatarak kenarlarından sıkıca kapatalım. Tavuğumuz kendi buharında lezzetini dışarı vermeden pişsin :)
 
- Önceden ısıttığımız 200°C fırında 45 dakika pişirelim.
 
- Pişen tavuk bagetlerimizin üstünü açalım ve üzerleri kızarıncaya kadar tekrar fırına verelim.
 
- Nar gibi kızaran tavuk bagetlerimiz servise hazır. Afiyet olsun.
 
 
 
 
 
 
 
 
  
 
 
 
 
 
Yorumlar
Yorum Gönder