Intel 9. nesil dizüstü bilgisayar işlemcileri tanıtıldı!

Günümüzde konsol oyunculuğuna olan ilgi artsa da bilgisayar oyunu tutkunu ve bilgisayar içeriği üreticisi milyonlarda insan var. Bu insanlar için bilgisayarın performansı kadar yanıtlama kapasitesi de son derece önemli. Tüm dünyadaki 580 milyon bilgisayar oyuncusu en zorlayıcı AAA oyunları akıcı bir şekilde oynamak istiyor. Bu aşamada işlemcilerin gücü öne çıkıyor. 9. nesil Intel Core mobil işlemcilerini tanıtan Intel de masaüstü ayarındaki performansı mobil formatta sunarak oyuncuları ve içerik üreticilerini kendine çekmeyi planlıyor. Intel 9. nesil dizüstü bilgisayar işlemcileri ile oyuncuları hedefliyor. Intel dizüstü işlemcileri hangi yeteneklerle geliyor?

9. nesil Intel dizüstü işlemcileri tanıtıldı!

Yeni 9. nesil Intel Core mobil H serisi işlemciler dizüstü bilgisayarlarda yüksek performanslı oyunların oynanabilmesi için tasarlanmış olmasıyla öne çıkıyor. Yeni mobil işlemcilerin Total War: Warhammer II gibi oyunları yüzde 56’ya kadar daha yüksek bir FPS ile oynattığı söyleniyor. Aynı şekilde Civilization 6 gibi oyunlarda ise yüzde 38 daha hızlı bir yanıt süresinden bahsediliyor.
Yeni nesil Intel Core i5i7 ve i9 mobil işlemcilerde aynı zamanda çoklu Gigabit Wi-Fi hızı sağlayan Intel Wi-Fi 6 AX200 desteği de bulunuyor.
İşlemcilerin teknik verilerine bakacak olursak, üst seviye i9-9980HK işlemcinin Turbo Boost ile 5 GHz’e kadar çıktığını görüyoruz. Core i9-9980H ise 4.8 GHz hızında çalışıyor. Intel cephesinden yapılan açıklamaya göre i9-9980HK, 8. nesil 8950HK modeline göre Hitman 2 gibi oyunlarda yüzde 18 daha fazla hız sunuyor.
Dizüstü bilgisayar işlemcilerinin yanında Intel’in 9. nesil Intel Core masaüstü işlemci ailesi de tanıtıldı. Bu ailede Intel Core i3’ten Intel Core i9’a kadar 25’ten fazla ürün bulunuyor. Oyunlarda yüzde 47 daha yüksek FPS sunan bu işlemciler sahip olduğu Intel Wi-Fi 6 (Gig+) desteği ile standart 2×2 AC bağlantısından yaklaşık üç kat daha yüksek Gigabit Wi-Fi hızı sunuyor. Intel 9. nesil dizüstü bilgisayar işlemcileri ve masaüstü işlemcileri yakında satışa çıkacak.

Yorumlar