Pratik Fırın Makarna (Beşamelsiz) Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket fırın makarna
- 2. 5 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 yumurta
- Tuz
Üzeri için :
- Rendelenmiş kaşar peyniri
Pratik Fırın Makarna (Beşamelsiz) Tarifi Yapılışı
- Öncelikle fırın makarnanızı haşlayıp suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. (Haşlarken tuz atmayı unutmayın) iyice süzdürüp kenara alın tereyağınızı hazırlayın.
- Bunun için Tereyağınızı cezve veya tencerenize koyup kızartın. Dikkat edin yakmayın. Bu aşama makarnanizin lezzeti için önemli. Kızarmaya başladığını su şekilde daha rahat anlayabilirsiniz. Eğer tereyağı köpük köpük olup kabarıp taşar gibi oluyorsa ocaktan hemen alin ve kaşıkla karıştırıp köpüğü söndürün. Göreceksiniz tereyağınız yanmadan kızarmış olacak. Fotoğraflarda o anı görüntülemeye çalıştım.
- Kızarttığınız tereyağını suyunu iyice süzüp karıştırma kabına aldığınız makarnanıza dökün, iyice karıştırın ve tereyağının makarnanın her yerine bulaşmasını sağlayın. Ardından sosunu hazırlamak için yumurtayı, yoğurdu, unu ve tuzu bir kaseye koyup iyice çırpın. ( Tuzu ben 1 tatlı kaşığı kullandım. Haşlanırken makarnaya da tuz atmıştım. Siz tuz oranını kendinize göre ayarlayın).
- Hazırladığınız sosun yarısını makarnanıza katıp iyice karıştırın ve tepsinize boşaltın. Eşit şekilde yaydığınız makarnanızın üzerine kalan sosu kaşıkla yayıp bol rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
NOT : Ben fırın kabı olarak dikdörtgen borcam kullandım. Dilerseniz makarnanızın içine de rendelenmiş kaşar peyniri kullanabilirsiniz. Fırın makarnanızı dağılmadan düzgün Dilimlemek istiyorsanız.Soğuduktan sonra dilimleyin. Sıcak servis etmek isterseniz de dilimledikten sonra tekrar fırında ısıtabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden Afiyet Olsun:)))
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder