Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Pratik Fırın Makarna (Beşamelsiz) Tarifi

Pratik Fırın Makarna (Beşamelsiz) Tarifi İçin Malzemeler

  • 1 paket fırın makarna
  • 2. 5 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yumurta
  • Tuz
Üzeri için :
  • Rendelenmiş kaşar peyniri

Pratik Fırın Makarna (Beşamelsiz) Tarifi Yapılışı

  1. Öncelikle fırın makarnanızı haşlayıp suyunu süzün ve soğuk sudan geçirin. (Haşlarken tuz atmayı unutmayın) iyice süzdürüp kenara alın tereyağınızı hazırlayın.
  2. Bunun için  Tereyağınızı cezve veya tencerenize koyup kızartın. Dikkat edin yakmayın. Bu aşama makarnanizin lezzeti için önemli. Kızarmaya başladığını su şekilde daha rahat anlayabilirsiniz. Eğer tereyağı köpük köpük olup kabarıp taşar gibi oluyorsa ocaktan hemen alin ve kaşıkla karıştırıp köpüğü söndürün. Göreceksiniz tereyağınız yanmadan kızarmış olacak. Fotoğraflarda o anı görüntülemeye çalıştım.
  3. Kızarttığınız tereyağını suyunu iyice süzüp karıştırma kabına aldığınız makarnanıza dökün, iyice karıştırın ve tereyağının makarnanın her yerine bulaşmasını sağlayın. Ardından sosunu hazırlamak için yumurtayı, yoğurdu, unu ve tuzu bir kaseye koyup iyice çırpın. ( Tuzu ben 1 tatlı kaşığı kullandım. Haşlanırken makarnaya da tuz atmıştım. Siz tuz oranını kendinize göre ayarlayın).
  4. Hazırladığınız sosun yarısını makarnanıza katıp iyice karıştırın ve tepsinize boşaltın. Eşit şekilde yaydığınız makarnanızın üzerine kalan sosu kaşıkla yayıp bol rendelenmiş kaşar peyniri serpin ve 200 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
NOT : Ben fırın kabı olarak dikdörtgen borcam kullandım. Dilerseniz makarnanızın içine de rendelenmiş kaşar peyniri kullanabilirsiniz.   Fırın makarnanızı dağılmadan düzgün Dilimlemek istiyorsanız.Soğuduktan sonra dilimleyin. Sıcak servis etmek isterseniz de dilimledikten sonra tekrar fırında ısıtabilirsiniz. Deneyeceklere şimdiden Afiyet Olsun:)))

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?