3 Nisan 2019 Çarşamba

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi İçin Malzemeler

  • 6 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı un
  • 6 su bardağı su
  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1-2 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Pul biber
  • Tuz

Şehriyeli Yoğurt Çorbası Tarifi Yapılışı

1- Yoğurt, un, yumurta ve suyunuzu tenceremize alıp topaklanma yapmayacak şekilde güzelce çırpalım ve ocağımızın altını açıp kaynayana kadar karıştırarak pişirelim.
2-Kaynayan çorbamıza tel şehriyelerimizi ekleyip karıştıralım.
3-Yaklaşık 5 dk sonra şehriyelerimiz yumuşayınca ocağın altını kapatalım.
4-Ayrı bir tavaya sos malzememiz olan tereyağımızı koyup eritelim, eriyen tereyağımıza kuru nane ve pul biberimizi ekleyip kokusu çıkana kadar kavuralım.
5-Hazırladığımız sosumuzu çorbamıza ekleyip güzelce karıştıralım. En son tuzumuzu ekleyip sıcak sıcak servis edelim.
Not: Tuzumuzu en son ekleyelim ki yoğurt çorbamız kesilmesin.
AFİYET OLSUN 💝👌🏻🌸

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder