Domatesli Fesleğenli Demleme Makarnam Tarifi İçin Malzemeler
- 1 paket barilla makarna
- 1 yemek kaşığı salça
- 3 adet sivri biber
- 2-3 diş sarımsak
- Zeytinyağı
- 4-5 sulu domates
- 1, 5 tatlı kaşığı tuz
- 1 dolu tatlı kaşığı kuru fesleğen
Domatesli Fesleğenli Demleme Makarnam Tarifi Yapılışı
Knor’un hazır sosuna benzetmeye çalıştım bu tarifi. Çok sevdiğim bir sos ancak mideme dokunuyor, içinde ne olduğu da belli değil bu yüzden en iyisi evde yapmak.
- İnce ince doğranmış biberleri yağda kavuruyoruz.
- Salçayı ekleyip yine kavuruyoruz. doğranmış domates ve sarımsakları ekliyoruz.
- Tuz ve fesleğeni , daha sonra makarnaları ekleyip karıştırıyoruz.
- Makarnaların üzerini 1-2 parmak geçinceye dek kaynamış su ekliyoruz. Pişince süzmüyoruz.
- Sulu şekilde servis yapıyoruz zaten suyunun çoğunu çekmiş olacak. Tavsiyem kaşık ile yenmesi.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder