Yeni iPhone’ların işlemcisinin üretimi başladı!

Apple, iPhone XS serisinde ve iPhone XR‘de 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen Apple A12 Bionic işlemciye yer verdi. Yeni iPhone‘larda ise 7 nm fabrikasyon süreci ile üretilen A13 Bionic işlemcinin kullanılacağı uzun süredir biliniyor.
Apple’ın yeni işlemcisi ile iPhone modellerinde ciddi bir performans artışı elde etmesi bekleniyor. Ayrıca, teknoloji devinin bu işlemcinin üretimi konusunda tek tedarikçi olarak Tayvanlı yonga üreticisi TSMC ile çalışacağı açıklanmıştı.

Yeni iPhone’ların işlemcisi: Apple A13 Bionic üretimi başladı!

Bloomberg tarafından yayınlanan yeni raporlara göre TSMC, Apple A13 Bionic için deneme üretimine başladı. Herhangi bir sorun yaşanmaması halinde ay sonunda seri üretime geçilerek, 2019 iPhone’lar için hazırlıklar başlamış olacak.EUV (Extreme Ultraviolet) tabanlı Apple A13’ün daha iyi bir performansın yanı sıra daha uzun bir pil ömrü sunması bekleniyor. iPhone XS ve iPhone XS Max‘a ek olarak iPhone XR halefi olmak üzere üç yeni telefon modeli tanıtılacak.
Tasarımsal anlamda büyük bir değişiklik beklenmezken, iPhone XS ve XS Max’ın yerini alacak olan modeller üç arka kamera, iPhone XR’ın yerini alacak olan model ise çift arka kamera ile gelecek. 2019 iPhone modelleri ile sunulacak bir diğer özellik ise Galaxy S10 Plus ve Huawei P30 Pro gibi modellerde gördüğümüz güç paylaşımı veya diğer adıyla kablosuz ters şarj özelliği olacak.

Yorumlar