Yeşil Mercimek Çorbası (Kara Şimşek) Tarifi
Yeşil Mercimek Çorbası (Kara Şimşek) Tarifi İçin Malzemeler
- 2 su bardağı yeşil mercimek
- 4 yemek kaşığı sıvı yağ
- 2 litre sıcak su
- 1 soğan
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- Yarım yemek kaşığı biber salçası
- 1 yemek kaşığı arpa şehriye
- Tuz
- Karabiber
Yeşil Mercimek Çorbası (Kara Şimşek) Tarifi Yapılışı
- Tencereye sıvıyağı alıyoruz ve doğradığımız soğanı yağda pembeleşene kadar kavuruyoruz.
- Domates salçası ve biber salçasını da ekleyerek kavurmaya devam ediyoruz.
- Mercimekleri yıkayalım ve soğanların üzerine ilave edelim.
- Üstüne tuz, karabiber ve suyu ekleyip karıştırarak kaynatıyoruz.
- Mercimekler yumuşayana kadar pişmeye bırakıyoruz.
- Arada şehriyeleri ekliyoruz ve kapağını kapatıp 15 dk daha kaynatmaya devam ediyoruz. (Mercimeğin pişme süresi göz önünde bulundurulmalı.)
- Şehriyeler yumuşadıktan sonra ocağı kapatıyoruz. Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder