Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Bilmenizde Fayda Var: Açken Tüketmemeniz Gereken 10 Gıda

Gıdaların besin değeri kadar tüketim zamanı da önemli. Yüksek besin değerine sahip bazı gıdalar uygun zamanda tüketilmediği takdirde sindirim sisteminize zarar verebilir. İçerdiği vitaminler açısından vücuda yarar sağlayan ve beslenme uzmanlarının mutlaka yememizi önerdiği besinler, açken tüketildiğinde pek çok sağlık sorununa neden olabiliyor. Açken tüketmemeniz gereken 10 yiyeceği sizler için sıraladık.

1. Muz
Potasyum deposu olan muzun şeker oranı diğer meyvelere oranla biraz daha yüksektir. Bu nedenle diyetlerde çok fazla tavsiye edilmez. Aç karnına tüketildiğinde hem içerisindeki magnezyum kalbinize zarar verebilir hem glisemik indeksi yüksek olduğu için kan şekerini hızlı bir şekilde yükseltir.

2.Mayalı hamur işleri
İçlerindeki doymuş yağ, un ve şeker nedeniyle hamur işleri genel olarak sağlıklı beslenmek isteyen insanlara tavsiye edilmez. Yapılan araştırmalarda şeker ve un gibi gıdaların pek çok kronik hastalığa neden olduğu ortaya çıkmıştır. Güne başlarken ya da çok uzun süre aç kaldıktan sonra poğaça ve açma gibi hamur işleri tüketmek mide duvarınızın tahriş olmasına ve midenizin şişmesine sebep olur.

3. Asitli içecekler
Asitli içeceklerin fazla tüketimi mide için zararlıdır. Aç karnına tüketilen asitli içecekler, midenin mukus dokusuna zarar verir ve bunun sonucunda mideye giden kan akışı yavaşlar. Böylece sindirim sisteminizde de yavaşlama olur. 

4. Portakal suyu
C vitamini açısından zengin bir meyve olan portakal, özellikle kış aylarında vücudun bağışıklık sistemini desteklemek açısından bol bol tüketilir. Ancak portakalda ve portakal suyunda diğer meyvelere oranla daha fazla asit bulunur. Güne portakal ya da portakal suyuyla başlamak, midenin gereğinden fazla asit üretmesine, uzun vadede de reflü gibi hastalıklara neden olur. 

5. Domates
Kahvaltı sofralarının vazgeçilmezlerinden olan domates, aç karnına tüketildiğinde mideye ciddi zararlar verebiliyor. Yüksek tanen asidi içermesi nedeniyle mide asidini yükselten domates, sürekli aç karnına tüketildiği zaman ülsere neden olabiliyor.

6. Salatalık
Salatalık da tıpkı domates gibi kahvaltının olmazsa olmazlarından. Ancak tüm çiğ sebzeler gibi amino asit içeren salatalık açken yenildiğinde midede şişkinlik ve yanmaya neden olabiliyor.  

7. Armut
Yüksek lif oranına sahip armut, boş mideye girdiğinde içerdiği saf lifler nedeniyle mide mukozasına zarar veren besinlerden biri. Armut gibi meyvelerin kahvaltılardan sonra tüketilmesi sindirim sisteminiz için çok daha faydalı olacaktır.

8. Baharatlar 
Fazla baharatlı yemekler mide sağlığınızı ciddi biçimde etkiler. Sindirim sisteminde birçok soruna neden olan baharatlı yiyecekleri mideniz boşken tükettiğinizde asit seviyesi çok fazla artar. Yoğun baharatlar tahrişe sebebiyet vereceğinden mide duvarı ve mukozası zarar görür. 

9. Şeker oranı yüksek gıdalar
Şeker, günümüzde tansiyon, diyabet ve kalp hastalıkları gibi birçok kronik hastalığın nedeni olarak öne çıkan besinlerden biri. Şeker oranı yüksek gıdalar, aç karnına tüketildiğinde pankreasınızdaki insülin seviyesini bir anda yükseltir. Bu da uzun vadede diyabete neden olmaktadır.

10. Yoğurt
İçerdiği probiyotik nedeniyle faydalı olan yoğurt, açken yenildiğinde ise oluşturduğu hidroklorik asitle vücudunuzdaki yararlı bakterileri yok eder. Bu da bağışıklık sisteminizi zayıflatır. Bu nedenle yoğurdu kahvaltıda yemek ya da diyetlerde ana/ara öğün olarak tüketmek yerine yardımcı besin olarak almanız sağlığınız açısından daha yararlı olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?