Buzlukta Yaprak Döner Tarifi İçin Malzemeler
- Yarım kg tavuk göğsü
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Kekik, karabiber
Sos :
- 1 tatlı kaşığı biber salçası
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı ketçap
- 1 yarım çay bardağı su
- Sıvı yağ, baharatlar, 1 çay kaşığı şeker, biraz tuz
Buzlukta Yaprak Döner Tarifi Yapılışı
İnanın o kadar yumuşak oluyor ki etler, göğüs eti olmasına rağmen hiç kurumadan lokum gibi pişiyor. Bir kere yapsanız buzluğunuzdan tavuk göğsünü eksik etmeyeceksiniz
- Tavuk göğsünü bütün olarak buzluğa atın.
- Donan tavuk göğsünü resimlerde de olduğu gibi yaprak yaprak doğrayın. Bu aşamada buzlu olduğu için ne kadar kolay ve incecik doğrandığını farkedeceksiniz.
- Doğradığımız tavuk göğsünü bir saklama kabına alalım. İçine zeytinyağı, tuz ve baharatlarını atıp iyice karıştıralım ve Marine olması için kapağını kapatıp buzdolabına kaldıralım. Etlerimiz en az 1 saat dolap ta dinlensin.
- Şimdi sosumuzu yapalım. Bir tavaya bütün sos malzemelerini ekleyip pişirelim.
- Sonra başka bir tavaya biraz yağ ekleyip, tavayı iyice ısıtıp etlerimiz tavaya alalım ve biraz harlı bir ateşte karıştırarak pişirelim. Ben kendi yaptığım lavaşı kullandım siz hazır lavaş alarakta kullanabilirsiniz, ekmek arası dürüm şeklinde de yapabilirsiniz.
- Lavaşın içine hazırladığım sosu sürdüm, pişirdiğimiz yaprak dönerimi uzunlamasına koydum, Marul ve domateşte ekleyip dürümümüzü saralım.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder