20 Haziran 2019 Perşembe

Buzlukta Yaprak Döner Tarifi

Buzlukta Yaprak Döner Tarifi İçin Malzemeler

  • Yarım kg tavuk göğsü
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Kekik, karabiber
Sos :
  • 1 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı ketçap
  • 1 yarım çay bardağı su
  • Sıvı yağ, baharatlar, 1 çay kaşığı şeker, biraz tuz

Buzlukta Yaprak Döner Tarifi Yapılışı

İnanın o kadar yumuşak oluyor ki etler, göğüs eti olmasına rağmen hiç kurumadan lokum gibi pişiyor. Bir kere yapsanız buzluğunuzdan tavuk göğsünü eksik etmeyeceksiniz😉😊
  1. Tavuk göğsünü bütün olarak buzluğa atın.
  2. Donan tavuk göğsünü resimlerde de olduğu gibi yaprak yaprak doğrayın. Bu aşamada buzlu olduğu için ne kadar kolay ve incecik doğrandığını farkedeceksiniz. 😉
  3. Doğradığımız tavuk göğsünü bir saklama kabına alalım. İçine zeytinyağı, tuz ve baharatlarını atıp iyice karıştıralım ve Marine olması için kapağını kapatıp buzdolabına kaldıralım. Etlerimiz en az 1 saat dolap ta dinlensin.
  4. 👉👉Şimdi sosumuzu yapalım. Bir tavaya bütün sos malzemelerini ekleyip pişirelim. 👉
  5. 👉Sonra başka bir tavaya biraz yağ ekleyip, tavayı iyice ısıtıp etlerimiz tavaya alalım ve biraz harlı bir ateşte karıştırarak pişirelim. 👉 Ben kendi yaptığım lavaşı kullandım siz hazır lavaş alarakta kullanabilirsiniz, ekmek arası dürüm şeklinde de yapabilirsiniz.
  6. 👉 Lavaşın içine hazırladığım sosu sürdüm, pişirdiğimiz yaprak dönerimi uzunlamasına koydum, Marul ve domateşte ekleyip dürümümüzü saralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder