Çökertme (Çentik) Kebabı Tarifi

Çökertme (Çentik) Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr dana eti
  • 3 4 adet patates
Marine için ;
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
Yoğurt sos;
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Salçalı sos ;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam kekik
  • Çeyrek çay bardağı su

Çökertme (Çentik) Kebabı Tarifi Yapılışı

Herkese Merhabalar. daha önce tavuklu çökertme kebabı (lokum gibi ) tarifini vermiştim. çok beğenildi çok kişi tarafından denenip onaylandı. bu seferde sizlere dana etiyle hazırladım.
  1. Öncelikle dana etini (bonfile biftek tercih ) jülyen doğrayalım. Marine malzemelerini çırpalım içine etleri koyalım. 4 -5 saat vakit yoksa 1 saat dolapta dinlendirelim.
  2. Düdüklüyü ısıtalım çok az yağ koyup marinesini süzdüğümüz etleri düdüklüye atıp heryeri mühürlenip suyunu salınca 1 su bardağı sıcak su ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirelim.
  3. Düdüklüyü açalım suyu kalmışsa süzelim. tereyağ yada sıvı yağ ilave edip hafif kavuralım.
  4. Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartalım.
  5. Yoğurdu çırpıp içine sarımsakları rendeleyelim.
  6. Salçalı sos için salçayı bir kaşık yağda kavuralım. İçine sarımsak rendeleyelim kekik ekleyelim.
  7. Çok az suyla açalım biraz daha kavurup kapatalım. Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine önce yoğurtlu sos, sonra salçalı sos en üstede etleri koyalım. Afiyet olsun.
    Not: ben en son üzerine yağda kırmızı toz biber yakıp üzerine döküyorum. Dahada lezzetleniyor. isteğe bağlı yapabilirsiniz.
    düdüklü için vaktiniz yoksa etleri tavada 1 çay bardağı suyla pişirebilirsiniz. ama düdüklüde pişirince lokum gibi oluyor.

Yorumlar