Mermer Kek Yumuşacık Tarifi

  Mermer Kek Yumuşacık Tarifi İçin Malzemeler 3 adet yumurta 1 su bardağı şeker 1 su bardağı süt Yarım su bardağı sıvı yağ 1 adet vanilya 1 adet kabartma tozu 2,5 su bardağı un Daha sonradan eklemek için; 3 yemek kaşığı süt 3 yemek kaşığı kakao Üzeri için isteğe bağlı; Damla çikolata Mermer Kek Yumuşacık Tarifi Nasıl Yapılır? ilk önce klasik yumurta ve şekeri mikserle çırpın, daha sonra içine süt ve sıvı yağ ekleyerek tekrar çırpalım en son içine un, vanilya, kabartma tozunu eleyip ekleyerek çırpın. Yağlanmış kek kalıbına harcın yarısını dökün. Diğer yarısına kakao ve süt ekleyip tekrar çırpın onu da en üstüne ekleyip çatal yardımıyla karıştırın en üstüne damla çikolata serpebilirsiniz. 180 derecede 45 dakika pişiren sıcak kalıptan çıkartmayın ılıklaştıktan sonra çıkartın afiyett olsun bu tarif bi efsane yumuşacık

Çökertme (Çentik) Kebabı Tarifi

Çökertme (Çentik) Kebabı Tarifi İçin Malzemeler

  • 400 gr dana eti
  • 3 4 adet patates
Marine için ;
  • 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 1 diş rendelenmiş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Tuz
Yoğurt sos;
  • 1 büyük kase yoğurt
  • 2 diş sarımsak
Salçalı sos ;
  • 2 yemek kaşığı salça
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam kekik
  • Çeyrek çay bardağı su

Çökertme (Çentik) Kebabı Tarifi Yapılışı

Herkese Merhabalar. daha önce tavuklu çökertme kebabı (lokum gibi ) tarifini vermiştim. çok beğenildi çok kişi tarafından denenip onaylandı. bu seferde sizlere dana etiyle hazırladım.
  1. Öncelikle dana etini (bonfile biftek tercih ) jülyen doğrayalım. Marine malzemelerini çırpalım içine etleri koyalım. 4 -5 saat vakit yoksa 1 saat dolapta dinlendirelim.
  2. Düdüklüyü ısıtalım çok az yağ koyup marinesini süzdüğümüz etleri düdüklüye atıp heryeri mühürlenip suyunu salınca 1 su bardağı sıcak su ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirelim.
  3. Düdüklüyü açalım suyu kalmışsa süzelim. tereyağ yada sıvı yağ ilave edip hafif kavuralım.
  4. Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartalım.
  5. Yoğurdu çırpıp içine sarımsakları rendeleyelim.
  6. Salçalı sos için salçayı bir kaşık yağda kavuralım. İçine sarımsak rendeleyelim kekik ekleyelim.
  7. Çok az suyla açalım biraz daha kavurup kapatalım. Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine önce yoğurtlu sos, sonra salçalı sos en üstede etleri koyalım. Afiyet olsun.
    Not: ben en son üzerine yağda kırmızı toz biber yakıp üzerine döküyorum. Dahada lezzetleniyor. isteğe bağlı yapabilirsiniz.
    düdüklü için vaktiniz yoksa etleri tavada 1 çay bardağı suyla pişirebilirsiniz. ama düdüklüde pişirince lokum gibi oluyor.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Kuzeyden Gelen 5 Gerilim Romanı!

Makarneks Tadında Domates Soslu Makarna Tarifi

Video boyutu küçültme nasıl yapılır?