Çökertme (Çentik) Kebabı Tarifi İçin Malzemeler
- 400 gr dana eti
- 3 4 adet patates
Marine için ;
- 2 yemek kaşığı sulu yoğurt
- 2 yemek kaşığı zeytin yağı
- 1 çay kaşığı kekik
- Yarım çay kaşığı karabiber
- 1 diş rendelenmiş sarımsak
- 1 yemek kaşığı sirke
- Tuz
Yoğurt sos;
- 1 büyük kase yoğurt
- 2 diş sarımsak
Salçalı sos ;
- 2 yemek kaşığı salça
- 1 diş sarımsak
- 1 tutam kekik
- Çeyrek çay bardağı su
Çökertme (Çentik) Kebabı Tarifi Yapılışı
Herkese Merhabalar. daha önce tavuklu çökertme kebabı (lokum gibi ) tarifini vermiştim. çok beğenildi çok kişi tarafından denenip onaylandı. bu seferde sizlere dana etiyle hazırladım.
- Öncelikle dana etini (bonfile biftek tercih ) jülyen doğrayalım. Marine malzemelerini çırpalım içine etleri koyalım. 4 -5 saat vakit yoksa 1 saat dolapta dinlendirelim.
- Düdüklüyü ısıtalım çok az yağ koyup marinesini süzdüğümüz etleri düdüklüye atıp heryeri mühürlenip suyunu salınca 1 su bardağı sıcak su ekleyip 15 dakika orta ateşte pişirelim.
- Düdüklüyü açalım suyu kalmışsa süzelim. tereyağ yada sıvı yağ ilave edip hafif kavuralım.
- Patatesleri soyalım incecik kibrit çöpü inceliğinde keselim kızgın yağda kızartalım.
- Yoğurdu çırpıp içine sarımsakları rendeleyelim.
- Salçalı sos için salçayı bir kaşık yağda kavuralım. İçine sarımsak rendeleyelim kekik ekleyelim.
- Çok az suyla açalım biraz daha kavurup kapatalım. Kızaran patatesleri tabağa alıp üzerine önce yoğurtlu sos, sonra salçalı sos en üstede etleri koyalım. Afiyet olsun.
Not: ben en son üzerine yağda kırmızı toz biber yakıp üzerine döküyorum. Dahada lezzetleniyor. isteğe bağlı yapabilirsiniz.
düdüklü için vaktiniz yoksa etleri tavada 1 çay bardağı suyla pişirebilirsiniz. ama düdüklüde pişirince lokum gibi oluyor.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder